Önce İkizdere, sonra Çayeli... Rize'de Meral Akşener'e tepki!

Önce İkizdere, sonra Çayeli... Rize'de Meral Akşener'e tepki!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İkizdere'de taş ocağı eylemi yapan köylülerle görüşmek için Rize'deydi. Önce esnafı ziyaret etti. Ancak bir grup kendisine tepki gösterince gerginlik çıktı. Çayeli ilçesine de giden Akşener, burada da bir grubun tepkisiyle karşılaştı.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Rize'nin İkizdere ilçesindeki ziyaretinde, partililerle bazı vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.Akşener, çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberindeki partililerle İkizdere ilçe merkezine geldi. Karşılama sırasında bir kadın, "terör örgütü ile iş birliği yaptıkları" iddiasında bulunarak, Akşener'e tepki gösterdi.

Bunun üzerine bir partili, "Kim PKK ile iş birliği yaptı?" deyince kadın, "PKK ile iş birliği yapmıyor mu, CHP ile iş birliği yapmıyor mu?" dedi.Meral Akşener, "Açıklama yapar mısınız?" diyen kadına, "Yapmıyorum kardeşim. Ezan okunuyor, nasıl bir iftiradır. Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp." şeklinde cevap verdi. Kadının "Boy boy çıkıyor resimleriniz, iftira ediyorsunuz." sözleri üzerine Akşener, "Megri megriyi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okutturdum? Hadi oradan." ifadesini kullandı.

Ziyareti sırasında yanına gelerek konuşmak isteyen bazı vatandaşlar ile Akşener'in yanında bulunanlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra esnaf ziyareti sırasında bir kişi, Akşener'e, "Cumhurbaşkanımızı, Netanyahu'ya benzetmeniz size yakıştı mı?" diye seslendi. Akşener, "Sen yakıştırdın mı?" diye sorduğu bu kişinin "Ben yakıştırmadım." yanıtı üzerine, "Tamam." dedi.

Bunun üzerine partililer ve bazı vatandaşlar arasındaki gerginlik büyüdü. Tartışan kişiler, güvenlik güçlerinin uyarısıyla dağıldı.

Önce İkizdere, sonra Çayeli... Rize'de Meral Akşener'e tepki! - Resim : 1

Akşener, daha sonra taş ocağına karşı çıkan Cevizlik ve Gürdere köyü halkı ile görüşmek üzere alana gitti. Akşener, köylerinde taş ocağı açılmasını istemediklerini söyleyen kadınlarla bir süre sohbet ederek seslerini duyurmaya devam etmelerini istedi. Vatandaşların seslerini duyurmak için bölgeye geldiğini, burada gördüklerini, öğrendiklerini çarşamba günü partisinin TBMM Grup Toplantısında kamuoyu ile paylaşacağını belirten Akşener, böylece konuyu daha fazla insanın duyacağını aktardı.

Kadınlardan birinin "Avukatımızı bile içeri almadılar." sözü üzerine Akşener, "Olsun, ben varım." dedi. Yöre halkından bazı kişilerin avukatının da iddialarını dinleyen Akşener, "Taş ocağı istemiyoruz demek bir haktır." ifadesini kullandı.

Önce İkizdere, sonra Çayeli... Rize'de Meral Akşener'e tepki! - Resim : 2

"YAHU MEGRİYİ BEN Mİ SÖYLEDİM"

Meral Akşener, vatandaşlarla görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İkizdere'de esnafı ziyareti sırasında bir kadının kendisine, "Sen PKK'lısın, bebek katilinin yanındasın, bunun hesabını ver, CHP ile beraber olduğun için yani CHP eşittir PKK" dediğini belirten Akşener şu değerlendirmede bulundu:

"Haydi şimdi bak... Önce bir çarşıyı dolaşayım dedim, olmadı. Neyse konuştuk. Şimdi bak, ben 27 yıldır aktif politika yapıyorum, beğenenler oldu, beğenmeyenler oldu. Ben de Fındıklı'nın Sümle köyünün mensuplarından birinin karısıyım. Gencecik yaşımda politikaya başladım, hiç bana bugüne kadar cinsiyetim üzerinden küfreden olmadı, bu dönemde oldu. Ne oldu biliyor musun? 'Fosforlu Meral' diye sosyal medyada, Fosforlu'nun ne olduğunu hep beraber biliyoruz biz, utanmadılar. Babaanneyim ben babaanne, utanmadılar, 64 yaşında kadınım, utanmadılar. Sen daha da gençsin fena olmuştur. Yahu megriyi ben mi söyledim? Kafalardan konfetileri ben mi temizledim, sen mi temizledin? 'Bizim Mehmet' deyip Abdullah Öcalan'ın kardeşine ben mi dedim 'Bizim Mehmet', sen mi dedin? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okudum, sen mi okudun? Ben bunları konuşmadan gezecektim, sen söylediğin için anlatıyorum. Bu hepimize yapılan bir tuzak."

‘BEN TARİH DOKTORALIYIM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzetmesine ilişkin bir soru üzerine Akşener, "Benim için ilginç olanı şu. Akademi dünyasından gelen bir insanım ben, senelerce inkılap tarihi bölüm başkanlığından siyasete başladım. Senelerce öğrencilerime rejimleri anlattım. Son dönemde, son 20-25 yılda bir gelenek oluştu, bu çok ciddi bir bilimsel tartışma konusu. Sultancıl yönetimler deniyor bunun adına." dedi.

Akşener, "Sultancıl yönetimler" meselesini 5 yıldır konuştuğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Suntancıl yönetim, anlayış ne demek? Mesela Macaristan'da Orban'ın ki, Putin gibi, efendim Trump gibi, Biden ne olacak bilmediğimiz için henüz kendisi ile ilgili bir fikre sahip değiliz, bir şey diyemeyeceğim. Macron gibi uluslararası ilişkileri, iç siyasetin öznesi yapan ve seçim kazanabilmek için bilumum değerlerin içine böyle şırak diye tüküren bir anlayış bu. Bu sandalyeyi muhafaza için bunun şimdiki adı popülist diktatörler. Ben diktatör adını hiç sevmiyorum. Onun için sultancıl yönetim, bilimsel adı da bu. Şimdi Netanyahu aynı. Netanyahu'nun Filistin'e yaptıkları ile alakalı değil benim söylediğim. O sandığı muhafaza etme açısından. İstanbul seçimlerinde benzeri yapılmadı mı? Bu bir anlayış ama bu sayın Erdoğan'ın çok gücüne gitti. 'Zavallı' dedi. Zavallılığın ne olduğunu dün akşam söyledim. Filistin'in birçok yerini gösteremeyeceğimi söyledi. Ben tarih doktoralıyım. Filistin'i, Filistin'in kuruluşunu, siyonizmi okuturum arkadaşa gerekirse ama en önemlisi Filistin'in haritadaki yerini biz Mescid-i Aksa'dan biliriz."

Önce İkizdere, sonra Çayeli... Rize'de Meral Akşener'e tepki! - Resim : 4

"İnsanların inançları üzerinden itilip kakılmasından bıktık usandık artık." ifadesini kullanan Akşener, "Bana geçmez, ben yemem. Bu ülkede sayın Yavaş ile ikimizi Çin elçisi tehdit etti. Bu kabadayı arkadaşımız, kabadayılığı iyi anlamda söyledim, delikanlı Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı yaptığı ülkenin bir partisinin genel başkanı, başkentinin belediye başkanı tehdit edildi, bir başka ülkenin elçisi tarafından. Ne yaptı? Çay içirdi elçiye. Dolayısıyla güzel, 250 bin liralık tazminat davası açmış, demek ki miktar oymuş." diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyidere ilçesinde bazı vatandaşlarla bahçeye girerek bir süre çay topladı.

AKŞENER’E ÇAYELİ İLÇESİNDE TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İkizdere ilçesindeki programlarının ardından Çayeli ilçesine geçti, esnaf ziyaretlerinde bulundu.  Bölgede toplanan bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzeten Akşener'i protesto etti. Bazı vatandaşlar da "terörist Akşener" şeklinde slogan attı.

Bu sırada, "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganı atan İYİ Parti'liler ile protestocu grup arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçleri, Akşener ve parti yöneticilerinin içinde bulunduğu aracın çevresinde önlem aldı. Polis ve bazı vatandaşların uyarısıyla tepkilerin azalması üzerine Akşener, esnaf ziyaretine başladı.

Bunun üzerine kalabalık bir grup, Akşener'e yönelik protestolarını sürdürdü. Kalabalık arasında bulunan bazı kişilerin araçlara su şişesi, domates ve ayakkabı attıkları gözlendi.

Akşener, tepkilerin yeniden artması üzerine aracıyla polis eşliğinde ilçeden ayrıldı.

Önce İkizdere, sonra Çayeli... Rize'de Meral Akşener'e tepki! - Resim : 5

Kaynak: AA

İYİ Parti lideri Meral Akşener İkizdere çayeli Rize