Önce dolandırıcı sandı... "Alo ben Vali, bir milyon dolar kazandın!"

Önce dolandırıcı sandı... "Alo ben Vali, bir milyon dolar kazandın!"

Sıradan bir gündü ve telefonu çaldı. Telefondaki ses kendisine 'Bir milyon dolar' kazandığını söyledi. İnanamadı ama gerçekti. 22 yaşındaki genç aşı olduğu için katılmaya hak kazandığı çekilişte 1 milyon dolar ödülün sahibi oldu.

22 yaşında bir gençsiniz ve herkes gibi siz de Covid-19 aşısı yaptırmaya gidiyorsunuz. Aşınızı olduktan sonra da normal bir şekilde ayrılıyorsunuz. Ancak hikaye bununla bitmiyor...

Bir gün sıradan bir günde telefonunuz çalıyor ardından telefondaki ses kendisini Vali olarak tanıtıyor. İlk duyduğunuzda doğal olarak inanmıyorsunuz. Ardından kullandığı cümleyle neredeyse çılgına dönüyorsunuz: "Bir milyon dolar kazandınız."

Hikaye tam da bu şekilde gerçekleşiyor. 22 yaşındaki Abbigail Bugenske ABD'nin Ohio eyaletinde 1 Milyon Vax çekilişi sayesinde 'aşı milyoneri' oldu. Ayrıca çekilişte yetişkinlere 7 haneli para ödülleri verilirken gençlere de üniversite bursları veriliyor.

İKİNCİ EL ARABA ALACAKKEN...

2020 yılında üniversiteden mezun olan ve şu anda Ohio Eyalet Üniversitesi’nde Havacılık ve Uzay alanında yüksek lisans eğitimi alan Abbigail Bugenske, haberi 2. el araç almaya giderken aldı. Bugenske yabancı bir numaradan arandığında bunun bir dolandırıcılık ya da şaka olduğunu düşündü. 22 yaşındaki milyoner konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı.

“İlk duyduğumda bir şaka olduğunu düşündüm. Arayan kişi durumu daha çılgınca bir hale getirmek için 1 milyon dolar kazandığımı söyledi. O noktadan sonra kesinlikle şaka olduğu kanısına vardım.”

Ancak ilerleyen dakikalarda olayın hiç de böyle olmadığı ortaya çıktı. Arayan Ohio Valisi Mike DeWine’dı ve Abbigail Bugenske Covid-19 aşılarına olan ilgiyi artırmak için ortaya konulan 1 Milyon Vax piyangosunun ilk kazananıydı.

Cincinnati yakınlarındaki Silverton'da yaşayan 22 yaşındaki Bugenske, "Bu, milyoner olacağımı öğrendiğim ilk andı" dedi.

Önce dolandırıcı sandı... "Alo ben Vali, bir milyon dolar kazandın!" - Resim : 1

Ohio Valisi Mike DeWine

BÜYÜKANNESİNİ DE İKNA ETMEYE ÇALIŞMIŞ

22 yaşındaki Bugenske, Michigan’da yaşayan büyükannesini aşısını olması için sürekli olarak ikna etmeye çalışmış. Büyükanne Karen Bugenske, torununun kendisini sürekli olarak aşısını olması için ikna etmeye çalıştığını ifade diyor. Büyükanne de tıpkı torunu gibi aşıya karşı olmadığını söylese de onun kadar acele etmediğini de sözlerine ekliyor.

Bugenske, çekilişin tam bir kazan-kazan mantığında olduğunu söylüyor. Milyoner Bugenske, çekilişe kayıt olduktan sonra aklından tamamen çıktığını söylüyor. Televizyonda çekiliş açıklanmadan 5 dakika öncesinde Ohio Valisi Mike DeWine tarafından aradığında hatırladığını ifade ediyor.

BİR BUÇUK MİLYON DOLARLIK 10 ÇEKİLİŞ

Ohio’da aşılama programını hızlandırmak ve gençleri aşılamaya teşvik adına böyle bir yönteme başvuruluyor. Amerika genelinde de yine benzer uygulamalar hakim. En son California’da yapılan bir duyuruya göre 1 buçuk milyonluk tam 10 çekiliş yapılacak. Bazı çevreler tarafından ‘hayat kurtaran’ bu aşılara teşvik için çekiliş yapılmasına karşı olanlar olsa da araştırmalar bu gibi çekilişlerin aşı olmayanları aşılamaya teşvik ettiğini gösteriyor. 

"YENİ NORMALE DÖNMEMİZİ SAĞLAYACAK"

Ohio Valisi DeWine, bir basın toplantısında sonuçlardan çok memnun olduklarını söylüyor. “Bu sonuçlar eyaletimizin hem uzun hem de kısa vadede geleceği için çok önemli” ifadelerini kullanan DeWine, “Daha fazla insanın aşılanması yeni normale dönmemizi sağlayacak” diyor. 

BİR ÖĞRENCİYE DE BURS 

ABD’de ülke genelinde aşıya karşı olan ilgiyi artırmak için uygulamalardan sadece biri olan 1 Milyon Vax çekilişinde sekizinci sınıf öğrencisi Joseph Costello tam burs kazandı. Piyango kapsamında iki doz aşısını birden olan 5 yetişkine 1 milyon dolar ödül ve 5 öğrenciye de burs verilecek. 

Önce dolandırıcı sandı... "Alo ben Vali, bir milyon dolar kazandın!" - Resim : 2

Önde burs kazanan öğrenci Joseph Costello ve sağ tarafında Ohio Valisi Mike DeWine ve Costello'nun ailesi. Fotoğraf: Mike DeWine

“BANK OLDUĞU İÇİN ŞANSLIYDIM”

Oğlunun okul için burs kazandığında çok heyecanlı olduğunu ifade eden Costello’nun annesi, Ohio Valisi Mike DeWine aradığında şaşkına döndüğünü söylüyor. Telefonu açtığında heyecana kapılan anne Colleen Costello, “O an yakınlarımda bir bank olduğu için çok şanslıydım çünkü hemen oturmam gerekiyordu” diyor. 

Costello’nun ailesi çocukları aşılanana kadar çoktan aşılarının tamamını olmuşlardı ve ay sonuna kadar da çocukları için aşı randevusu alacaklardı. Çekiliş olduğu haberini duyduklarındaysa randevu almak için acele ettiklerini söylüyorlar. 

Bu derlemede yer alan bilgilerin önemli bir bölümü Washington Post'ta yayınlanan Reis Thebault imzalı "22-year-old on becoming America’s first vaccine millionaire: ‘I thought it was a prank call’ ( 22 yaşında Amerika'nın ilk aşı milyoneri: Gelen telefonun bir şaka olduğunu düşündüm)" isimli haberden alınmıştır. 

Kaynak: Web Özel