Ömer Çelik'ten AK Parti MKYK sonrası açıklamalar

Ömer Çelik'ten AK Parti MKYK sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK, sona erdi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, müzisyenlere verilecek destekten, Marmara'yı etkisi altına alan 'deniz salyası'na, anayasa çalışmalarından, Erdoğan- Biden görüşmesine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK, sona erdi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündemdeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Çelik'in yaptığı açıklamalardan satır başları: 

Bizim açımızdan PKK'sı, YPG'sı DEAŞ'ı hepsi aynıdır. Bunlara karşı bir ilk konulmalıdır. Operasyonlar kapsamında 8 bin 500'e yakın teröristlere yakın sığınaklar yok edilmiştir. Birçok terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan da kara progpagandalarla mücadele ediyoruz. Eren operasyonunda da terör örgütüne ağır zahiyatlar veriliyor. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi de biz veriyoruz.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

"MÜZİSYEN ARKADAŞLARIMIZIN SESİNİ DUYUYORUZ"

Yendiden normalleşme yaşıyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bazı sektörler olumsuz etkileniyor.

Müzisyen arkadaşlarımızın sesini duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Müzik susmasın sloganı etrafında bu destekler müzisyen arkadaşlarımıza ulaştırılıyor. Bu konuda Kültür ve Turizim Bakanımızın ve partimizin konuyu takip ettiğini bir kere daha ifade etmek isterim. Destek olunacak listeleri müzik sendikaları karar veriyor. Daha fazlası için gayret ediyoruz. Şimdiye kadar 37 milyon TL destek sağlandı. 

31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek verilecek. Tiyatroya ise 25 milyon tutarında turne desteği olacak.

İHA VE SİHA'LARA YOĞUN TALEP VAR

Her gün uluslararası basında analizler yer alıyor. İHA ve SİHA'lara yoğun talep var. Ege'de, Akdeniz'de, Karadeniz'de gemimiz ile etkinlik sağlanacak. Aynı zamanda doğal afetlerde de kullanılabilecek. 200'e yakın firma katkı sağlıyor. Yakın zamanda tamamlanacak. 

SIFIR ATIK PROJESİ'NE ÖDÜL

Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde birçok çevre projesi yürütülüyor. En önemlisi bu atık projesi ile ilgili olan mesele. Emine Erdoğan hanımefendiye BM tarafından ödül verildi. Türkiye'nin bu konuda öncülüğü takdir ediliyor.

MARMARA'DA 'DENİZ SALYASI'

Marmara Denizi'ndeki deniz salyası kabul edemeyeceğimiz bir kirliliğe yol açıyor. Bu deniz salyasanın yüzeyden temizlenmesi bunu ortadan kaldırmıyor. Temizlense bile ortaya çıkıyor. Burada bir sürü bileşen yan yana geliyor. Bu deniz salyası partide en yakından takip ettiğimiz meselelerden birisidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yarın bir çalıştay düzenleyecek. Çok kapsamlı bir hazırlık yaptıklarını biliyoruz.

İSRAİL'İN İHLALLERİ

Batı Şeria'da 350 konuttan oluşan prjoenin temel atma töreni yapıldığını görüyoruz. Bunu en şiddetli şekilde kınıyoruz. Hukuk dışı meselelere son verilmeli. BM İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'in işgalini soruşturması için bağımsız bir komisyon kurmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

SORU - CEVAP

ANAYASA ÇALIŞMALARI

Yöntem şöyle olacak, AK Parti tamam dediğin noktada Cumhur İttifakı MHP ile paylaşılacak. Sonra ortak bir uzlaşı ortaya çıktığında diğer partiler ile paylaşılacak. Çalışmalar bitmek üzere. 80 darbesinden beri Türkiye anayasa meselesini tartışıyor. Yeni anayasa Türkiye'nin gelecek nesillere borcudur.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Türkiye'de seçimler zamanında yapılacaktır. Bir siyasi parti kendi varlığını topluma ulaştırmaya çalıştığı tezler ile gösterir. Ancak kendilerini AK Parti'nin antitezi olarak var ediyorlar. Erken seçim herhangi bir şekilde söz konusu değildir. 

ANKARA- ATİNA İLİŞKİLERİ

Sorunlarla ilgili ikili görüşmeler olmalıdır. Komşu olan biziz. Deprem olur, yardımınıza biz koşarız. Atina sorunları Ankara ile çözmek yoluna giderse, işler yoluna gider. Masaya ön koşulsuz oturmak gerekiyor. Arzu ettiğimiz şey, müzakere yolu ile bu meseleleri çözmektir. Türkiye ile Yunanistan arasındaki müzakere yolları hiçbir zaman Türkiye tarafından durdurulmamıştır.

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

Yönetimlerden sağduyulu olması beklenir. İş birliği yapacağımız alanlar çok fazla. Geçmişte olanlar Türkiye'nin ne kadar kıymetli bir müttefik olduğunu ortaya koyuyor. Terörist başının orada, ABD tarafından himaye görüyor olması müttefiklik ilişkileri bakımından halledilmesi gereken bir meseledir. Bir terör örgütüne bizim müttefikimizin destek vermemesi lazım. 

son dakika son dakika haber