AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Putin ile görüşme dönüm noktası olacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'de verilen sürenin dolmasının ardından rejime karşı TSK'nın görevini yerine getireceğini söyledi. Koronavirüs ile ilgili ise Ömer Çelik, "Asıl tehlikeli olan panik virüsü" ifadelerini kullandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'de rejimin saldırılarıyla ilgili, "Verilen süre dolunca TSK görevini yerine getirecek. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili yapacağı görüşmelerde Türkiye'nin tezlerini net şekilde ortaya koyacaktır. Heyetler arası görüşmelerde ortaya çıkan, Türkiye'ye teklif edilenler şimdiye kadarki mutabakatlara da aykırıdır. Rejimin oldubittiye getirme çabasını Rusya da kabul etmemelidir. Sayın Putin ile Cumhurbaşkanımızın görüşmesi dönüm noktası olacaktır. Rejimin daha önceki ateşkes hattına geri çekilmesi gerekir. Çekilmezse o hatta Türkiye tarafından geri götürülecektir" dedi.

Kremlin'den gelen "5 Mart'ta Putin'in başka bir planı var. Görüşme yok" açıklamasına ise Çelik, tarihin çalışılacağı, görüşmenin kısa süre içerisinde gerçekleşeceği yanıtını verdi.

Koronavirüs ile ilgili de açıklama yapan Çelik, "Konu partimizin gündemindedir. Çin'den sonra etrafımızda yeni kaynak ülkeler oluştu. Bakanlığımız önemli tedbirler alıyor.

Koronavirüs ile ilgili tedbirler alıyoruz. Asıl tehlikeli olan panik virüsüdür. Eksik, yanlış bilgiyle çalışmaların içine girenler son derece zarar veriyor.

Her ülke korunaklıdır diyemeyiz. Bununla ilgili çalışmaların en üst düzeyde süreceğini söylemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Darbe gecesinin HTS kayıtlarının açıklanıp açıklanmayacağı sorusuna da yanıt veren Çelik, "Herkes darbe gecesi nasıl kendisine konforlu geçiş alanı yaratıldığını açıklamalıdır. Bir kişiye o gece konforlu geçiş alanı yaratılmıştır, o da Sayın Kılıçdaroğlu'dur. HTS kayıtları yargının yetki alanındadır. HTS kayıtları ortaya çıktıkça çok konuşan, arkadaşlarımızı FETÖ ile yan yana zikredenlerin çok utanacağını tahmin ediyoruz" dedi.


son dakika son dakika haber