Ölümcül virüsün iki türü de ülkemizde! "Türkiye'de acil önlemler alınmalı"

DHA
İstanbul Sağlık Haberleri

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Batı Nil ateşi ve Dang humması konusunda uyarıda bulunarak, yerel yönetimler ve bakanlıkların iş birliği yapmasını, bireysel olarak ise cibinlik ve sinek kovucuların kullanılmasını önerdi.

Sivrisinekler aracılığıyla bulaşan ölümcül bir virüs, endişe verici bir hızla yayılmaya başladı. Sağlık yetkilileri, bu virüsün insan sağlığı üzerindeki ciddi etkileri konusunda uyarıda bulunuyor. Enfekte sivrisineklerin ısırmasıyla insanlara bulaşabilen bu virüs, yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Hastalığın ilerleyen evrelerinde ise ciddi nörolojik sorunlar ve organ yetmezlikleri meydana gelebiliyor.

Uzmanlar, sivrisinek ısırıklarından korunmak için gerekli önlemlerin alınmasının hayati önem taşıdığını belirtiyor. Özellikle yaz aylarında artan sivrisinek popülasyonuna karşı, böcek kovucu spreyler kullanmak, pencerelere sineklik takmak ve su birikintilerinden kaçınmak gibi tedbirler öneriliyor. Sağlık yetkilileri, halkı dikkatli olmaya ve herhangi bir enfeksiyon belirtisi durumunda derhal sağlık kuruluşlarına başvurmaya çağırıyor.