Okullarda ara tatil öne çekilecek mi? Bakan Özer açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer
Okullarda ara tatil öne çekilecek mi? Bakan Özer açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda ara tatili öne alma planlarının olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir canlı yayında artan koronavirüs vakaları ve okulların durumuyla ilgili soruları cevaplandırdı.

Bakan Özer, "Öğrencilerin yarı yıl tatil öne alınacak mı?" sorusuna şu şekilde cevap verdi: 

"TATİLİ ÖNE ALMA PLANI YOK"

Yüz yüze eğitme ara verip uzaktan eğitim en üst teknoloji ile devam etsek bile diğer bahsetmiş olduğum kayıpları telafi etmemiz mümkün değil. Sık sık illerimiz geziyorum. Her sınıfta öğrencilerimize soruyorum, ‘okulları kapatalım mı?’ herkes ‘hayır’ diyor. 

Omicrona karşı duyarsız olduğumuz anlamına gelmiyor bu. İki hafta sonra tatil devreye girecek. Ara tatili bir hafta öne almak gibi bir plan yok.

"TÜM SINIFLARI KAPANMIŞ BİR OKUL YOK"

Tüm sınıfları kapanmış bir okul yok. Bunlar değişebilir ama istişare edip planlamalar yapabiliriz ama şu an için yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Öğrencilerimiz çok daha fazla istekliler. Çok kontrollü bir şekilde gidiyoruz.

"23,5 MİLYON YARDIMCI KİTABI ULAŞTIRDIK"

Bu sürecin kahramanı öğretmenlerimiz. Bakanlık olarak 10-11-12 ortaokulda da 6-7-8. Sınıflarda destekleme kurslarımız var. 4,5 aydan beri kurslarımız başarılı şekilde hizmet veriyor. 2. sınıftan 12. sınıf kadar tüm sınıf seviyelerinde yardımcı kaynaklar verdik. Bunları kamu ile paylaştık. Şu ana kadar 23,5 milyon yardımcı kitabı 81 ile ulaştırdık.

Her okulun kitabı kütüphanesi var. 16 bin 361 yeni kütüphane yaptık. Şu an itibariyle tüm okullarımızda kütüphane var. 28 milyon kitap varken şu anda 41 milyon kitaba sahip okullarımız var. 2022 yılındaki hedefimiz 100 milyon kitaba ulaşmak. Başarabilirsek, her ay 5 milyon kitap ile kütüphanelerimiz zenginleştirmeye devam edeceğiz amacımız kütüphanelerin okulların kalbi olması.

Kaynak: Haber Global TV

Mahmut Özer Bakan Özer öğrenci veli son dakika