Okullar ne zaman açılacak? 2021 okulların açılma tarihi

Okullar ne zaman açılacak? 2021 okulların açılma tarihi

2020-2021 öğretim döneminde okullar ne zaman açılıyor belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni öğretim dönemiyle ilgili planı açıkladı. Önce telafi eğitimi ardından da yeni eğitim dönemi başlayacak. İşte okulların açılacağı tarih...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 19 Haziran 2020'de okulların tatil olacağını açıklamasının ardından en büyük soru okullar ne zaman açılacak oldu. Koronavirüs gündemiyle geçen ve uzaktan eğitimin damga vurduğu 2020'nin ardından 2021 yılını da kapsayan yeni eğitim öğretim döneminde, okulların açılma tarihi belirlendi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2021 DÖNEMİ OKULLARIN AÇILIŞ TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların eylül ayında açılacağını, fakat öncesinde telafi eğitimi gerçekleştirileceğini söyledi. Buna göre telafi eğitimleri 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. 3 hafta sürecek telafi eğitimi  19 Eylül 2020'ye kadar sürecek. Bu takvime göre 21 Eylül 2020'de okulların açılması bekleniyor. Bu arada telafi eğitiminin de destekleme ve telafi eğitimleriyle yıl boyunca devam etmesi planlanıyor.

TELAFİ EĞİTİMİNDE NELER OLACAK?

Aslında telafi eğitimi uzaktan eğitimde kullanılan EBA TV ile öğrencilerin yeterli eğitimi alıp almadıklarını ölçmek, eksiklikler varsa bu eksikleri tamamlamak, öğrencilerin psikososyal olarak okula tekrar uyumunu sağlayıp akademik olarak da açıkları kapatmak amacını taşıdığı bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklandı. Bu doğrultuda telafi eğitimlerinin öğrenilen bilgileri yoklama şeklinde bir süreç olacağı tahmin ediliyor. Net müfredatın ise önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.