Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programının konuğu Okan Bayülgen

Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programının bu haftaki konuğu Okan Bayülgen oldu. Bayülgen, sosyal medyadan, z kuşağına, özel hayatından yaşam tarzına ilişkin birçok konuyu canlı yayında anlattı. Bayülgen aşı konusunda "Bill Gates aşısında ne olduğu belli değil! Ülkemizdeki aşıyı olacağım" dedi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın'ın sunduğu Koltuk programının bu haftaki konuğu Okan Bayülgen oldu.

Programdan öne çıkan başlıklar:

BİR ÜLKENİN KÜLTÜRÜNDE İZ BIRAKTIĞINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Evet, ama ben espri yaptığımı düşünmüyorum, Bunu hazırlayan arkadaşlarım vardı. Ben sadece onlara "bakın bu da olablir" diyordum.

YENİ NESİL GENÇLERLE BİRLİKTE ZANAAT YA DA SANAT BİTECEK Mİ?

Yaşlılar ameliyata girecekler, yaşlılar uçak kullanacak. Gençler ise Instagram'a girecek. Yapay zeka neden bu kadar çabuk geliştiriliyor? Kesinlikle bitecek. 

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNİ KÜÇÜMSÜYOR MUSUNUZ?

"GENÇLERİN  İZLENMEK UĞRUNA YAPMADIKLARI MAYMUNLUK KALMADI"

Kesinlikle kimsenin şöhretini küçümsemiyorum. Şu konuyu hatırlatıyorum, şöhret bir meslek değil, bir mesleğiniz ile var oluyorsanız şöhret olursunuz. Çocukların izlenmek uğruna yapmadıkları maymunluklar kalmadı. Önümüzdeki günlerde maymunlukların bittiğinde ne yapacaklar? Fişek gibi bir gençlik gelmiyor. 

HALKI AŞAĞILAYARAK MI ÜNLÜ OLDUNUZ?

Ben kimseyi aşağılamadım. Seyirci ya da izleyiciyle sadomazoşist bir ilişkiye kimse girmek istemez. Mesafeli samimiyetin dışına çıkmadım. Bakkaldan gofret, benzinlikten benzin alırken  çok samimi gibi başlar aslında mesafeli oluruz. O dönemlerde bütün yapımlarda yapmacılık söz konusuydu. Seyirciye saygı olur mu? İşe saygı olur. İş etiği olan birinin zaten seyirciye de saygısı olur. "Ben seyircilerim için geldim" demek diye bir şey olabilir mi? Belki arayan bir suçlu neden saygı duyayım? 

SEVİLMEK VE ONAYLANMAK İHTİYACINIZI KARŞILADINIZ MI?

Kesinlikle karşıladım.Çünkü yaptığımızın işin yakıtı bu. Yakıtsız uçak gider mi? Bu meslek, onaya muhtaç. Bir doktor ameliyattan çıkıp "Nasıl güzel kestim mi?" demez. Gösteri dünyasında sevilmek bir ihtiyaçtır. Çocukluğundan beri sorunlu tipler bu iş de bunu istiyor. Sevilmek, onaylanmak...

ÇALIŞMADIĞINIZ 2,5 SENE BOYUNCA İŞSİZLİK PSİKOLOJİSİNE GİRDİN Mİ?

Hayır girmedim. Paris'te bir param vardı kızımın eğitimi için biriktirdiğim. O parayı aldım geldim. O süreci doğru bir şekilde geçirdim. Her başarılı bir insan, her memleketini seven ve kendi memleketi dışında yaşamak istemeyen insan gibi bu ülkeye yatırım yaptım. Şuan mutlu mesut yaşıyorum. Siyaseten kimseyle bir problemim yok. Beni öcü gibi gösteren insanların da saygısını işitiyorum gelen mesajlarda. Alttan alta bir depresyon yaşadım. Böyle bir haksızlığa neden maaruz kaldım diye düşündüm? Sonra ayağa kalkmak gerektiğini düşündüm ve kalktım.

HALA SIKI BİR KOMÜNİST MİSİNİZ?

Bugün böyle bir şey kalmadı. O zaman çok tehlikeli bir şeydi. Şimdi entellektüel görünüyor. İşçi sınıfından olmak, haksızlığa karşı direnmek bugün hala tehlikeli. Benim açımdan ne şekersin diye anılır. Ama işçi içinde kafasına çökerler. Kapitalist bir sistemde bütün dünyada bu durum tehlikeli

GENÇLER HAK ARAMA KONUSUNDA İYİLER Mİ?

"INSTAGRAM GERİZEKALILAR MABEDİ"

Değiller. Boğaziçi Üniversitesi olaylarında da bunu gördük. Bu hak aramayı nereden nasıl yapacaklarını bilmiyor. Orada bir LGBTİ gelir diğer yandan başka birileri geliyor. Olayı aslından çıktı. Herkesin elinde bir telefon var herkes bir tweet atıyor. Twitter artık robot hesaplarla kontrol edilen kıyım mecrası. Instagram bazı konularla ilgili hiçbir alakası olmayan gerizekalılar mabedi. Facebook'taki herkes ölü olduğu için bazı şeylerin çaresi yok.

GENÇ OKAN BAYÜLGEN İLE YAŞ ALMIŞ OKAN BAYÜLGEN'İN KADINLARA VE İLİŞKİLERE BAKIŞI DEĞİŞTİ Mİ?

Ben kafası çalışmayan kadınla birlikte olmam. Geçmişte kafası çalışmayan bir kadınla birlikte olmuşsam böyle demişimdir.

"HALA ÇAPKINIM"

Hala çapkınım ruh olarak. Ama hayatımdaki kişiyi aldatmıyorum. Ondan başka kimseyi istemiyorum. Ama kimsenin de bayrak indirdiği yetmediği heyecanını yitirdiği anlamına gelmiyor.

NEDEN ZAMAN ZAMAN ÖZEL HAYATINIZLA İLGİLİ RAPOR VERME İHTİYACI DUYUYORSUNUZ?

"SEKSİ BIRAKMADIM" DEDİM, SELİN GERİ DÖNDÜ"

Röportaj yaptığım kişi genç hanımefendi sürekli seks soruyor sürekli manşete çıkarmak istediği bir şey var. En sonunda "seksi bıraktım kardeşim" dedim. Dalga geçtim. Sonrasında Selin beni bıraktı. "Ben seksi bırakan kişiyle birlikte olmam"  dedi. "Yahu ben seksi bırakmadım sen biliyorsun" dedim. Sonra tekrar röportaj yaptım. "Bırakmadım" dedim Selin geri döndü.

KIZ BABASI OLMAK KADINLARA BAKIŞINIZI DEĞİŞTİRDİ Mİ?

"KIZIM BENİ SEVMEZSE KAHROLURUM"

Evet değiştirdi. Benim ona karşı ödevlerim var. O beni sevsin istiyorum. Benim ona babalık yapma gibi bir ödevim var. Sahibi olduğum bir insan değil. Kızım beni sevmezse kahrolurum.

NEDEN KENDİNİZİ CAN YAMAN'LA KIYASLIYORSUNUZ, KISKANIYOR MUSUNUZ?

"CAN YAMAN'I DELİ GİBİ KISKANIYOR, RÜYALARIMDA GÖRÜYORUM"

Deli gibi kıskanıyor, rüyalarımda görüyorum. Allah'tan bugüne kadar tiye aldığım dalga geçtiğim insanlar tarafından da sevildim. Can Yaman ile çok uğraştığım zamanlarda, kendisinden de iyi mesajlar aldım. Kırıcı olmadım ve ilkelerim oldu. Varoluşlar ile ilgili dalga geçmedim. Kimsenin umudunu, inancını, mesleki arzularını küçümsemedim. 

"YAPTIĞIM PROGRAMI BEĞENMEDİM DİYE KAFAMI DUVARLARA VURDUM"

Zaga ve birkaç programı yapamadım diye kafamı duvarlara vurduğum oldu. Sonra başardım. 

NEDEN PSİKOLOJİ AĞIRLIKLI DİZİLER İZLENİYOR?

Türkiye'nin yüze 90'ı şehre göçtüğünden beri büyük problemleri var. Buna bir de ekonomi şartları ve pandemi eklenirse daha zor. Gülseren Budaycıoğlu'nun da bu bir başarısı. Başkasının sorunlarını izlemek sadece Türkiye'ye ait bir mesele değil. Fransa'da, Almanya'da da bu böyledir. Televizyonculukta neyi arz ederseniz onu izlersiniz.

AŞI OLACAK MISINIZ?

Ülkemizdeki aşıyı olacağım Bizim aşımız çünkü. Bill Gates aşısında ne olduğu belli değil. Bill Gates'e güvenmiyorum. Mark Zuckerberg'in aşıyla ilgili ne işi var. Sen berbat olan Instagram'ın sahibi değil misin? Bu iki insana güvenmiyorum

Kaynak: Haber Global TV

Gece Kuşu Disko Kralı zaga buket aydın Okan Bayülgen Haber Global