Öğrencilerin 'etek ve pantolon boyunu ölçen müdür' görevden alındı

Siirt

Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilere hakaret ederek etek ve pantolon boyu ölçümü yaptığı iddia edilen okul müdürü F.K. görevinden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde kaydedildiği iddia edilen ses kaydında, öğrencisine pantolon boyundan dolayı eleştiride bulunan okul müdürünün açığa alındığını duyurdu. Söz konusu ses kaydının sosyal medyada yayılmasının ardından harekete geçen MEB, kamuoyunu bilgilendirmek için bir açıklama yayımladı.

MEB tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, Okul Müdürü tarafından bir öğrenciye ‘psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği’ iddiasıyla ilgili, bahse konu olan Okul Müdürü açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.”

Sosyal medyaya düşen ses kaydında; Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi'nin müdürü F.K.'nın, öğrencilere giydikleri etek pantolonların ölçüsü için hakaret etmesi yer alıyordu.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş da skandalı Meclis gündemine taşımıştı.

Beştaş olaya yönelik yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti:  "Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi... Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik şiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Birçok okulda benzer durumlar yaşanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdır. Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürü Fersende Karataş ve Melek Misal Ceylan kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek, saçları ile uğraşarak hakaretlerle onları rencide ediyor. Derhal görevden alınmaları gerekiyor."

Siirt müdür