Narin Güran cinayeti... ‘Daha ölmemiş’ mesajı atan 15 yaşındaki Ramazan Atasoy'un ifadesi ortaya çıktı

HABER MERKEZİ
Narin Güran Diyarbakır Gündem haberleri

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran cinayeti soruşturmasında ‘Daha ölmemiş’ dediği sözler soruşturma dosyasına giren ve ikinci kez gözaltına alınan 15 yaşındaki Ramazan Atasoy, ”Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme” suçlamasıyla tutuklandı. Atasoy'un soru cevap biçiminde alınan ifadesi de ortaya çıktı.

Diyarbakır’da Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos günü kaybolan ve arama arama çalışmalarının 19’uncu günü 8 Eylül’de cansız bedeni mahalle yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi’nde çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette bulanan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında 8 Eylül günü gözaltına alınan Narin cinayetinde tutuklu amca Salim Güran’ın işçisi Ramazan Atasoy, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ramazan Atasoy’nın serbest bırakılmasına ilişkin yapılan itiraz sonucu ikinci kez gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Ramazan Atasoy, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ”Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme” suçlamasıyla tutuklandı.

SORU CEVAP ŞEKLİNDE İFADESİ ALINDI

Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar.İ şte şüpheli Ramazan Atasoy'un soru cevap biçiminde alınan o ifadesi:

SAVCI: Salim Güran ile 21/08/2024 günü 08:33, 15:52, 18:37, 18:51, 18:52, 18:54'te yapmış olduğunuz görüşmelerin içeriğini söyleyiniz.

Ramazan Atasoy: Hiçbir konuşmayı hatırlamıyorum.

SAVCI: Salim Güran'ın yanınıza 14:00-15:00 sıralarında geldiğini ve uzun süre yanınızda kaldığını, sadece üst değiştirmek için 5-10 dakikalığına ayrıldığını beyan ettiniz. Ancak eşinin alınan beyanında, 14:30'da eve geldiklerini, evde beraber yemek yediklerini, Salim'in bir süre evde dinlendiğini, bir süre sonra evden ayrıldığını beyan ettiği, ayrıca Salim'in 02/09/2024 günü Cumhuriyet Başsavcılığımızda alınan ifadesinde, evinden çıktıktan sonra Hüseyin Güran'ın evine gittiğini, orada 5-10 dakika oturduktan sonra sondajın oradaki tarlaya gittiğini söylediği, bu hususun ifadenizdeki zamanlarla çeliştiği; çelişkiler hakkında diyecekleriniz nelerdir.


Ramazan Atasoy: Bu çelişkilere diyecek bir şeyim yoktur.

SAVCI: Salim Güran yanınızdayken eve üstünü değiştirmeye gittiğini beyan ettiniz. Ancak Salim Güran'ın, 02/09/2024 günü alınan ifadesinde, eve geldiğinde üstünü değiştirdikten sonra evden çıktığını beyan ettiği, bu hususun sizin beyanınızla çeliştiği, çelişki hakkında diyecekleriniz nelerdir?

Ramazan Atasoy: Salim bana böyle dedi.

SAVCI: Salim'in yanınızdan hiç ayrılmadığını beyan etmenize rağmen Salim'in alınan ifadesinde Mehmet Şerif Güran'ın tarlasına gittiğini ve pamuk tarlasındaki kurtlanmasına ilişkin Mehmet Şerif Güran ile görüştüğünü beyan ettiği, bu hususun beyanınızla çeliştiği, bu çelişki hakkında diyecekleriniz nelerdir?

Ramazan Atasoy: Hatırladığım pamuk kurtlanması olayı olay günü gerçekleşmemişti.

Savcı: Salim'in telefonu saat 20:00'de çalıp Narin'in kaybolduğu haberi gelene kadar tarladan ayrılmadığınızı beyan etmenize rağmen Salim'in, Cumhuriyet Başsavcılığımızda alınan ifadesinde, 'Ramazan ve iki kız kardeşi benim arabama bindiler, onları köylerine (köyleri Uzunbahçe) götürdüm" beyanı ile sizin beyanınız çelişmektedir. Çelişki hakkında ne dersiniz?

Ramazan Atasoy: 21/08/2024 tarihinden 1 veya 2 gün önce kız kardeşlerim tarlaya gelmişlerdi. Onları Salim arabası ile köye götürmüştü. Ancak olay günü kardeşlerim tarlaya gelmemiştir.

Savcı, Nevzat Bahtiyar (Tutuklu itirafçı) isimli şahsı tanıyıp tanımadığı soruldu...

Ramazan Atasoy: Ben o köyde sadece muhtarı tanırım. Başka hiç kimseyi tanımam.

SAVCI: Salim Güran'ın aracının sol ön şoför koltuğunda Narin Güran'a ait DNA çıkması ile ilgili beyanı alınan Nevzat Bahtiyar'ın, Salim Güran'ın Narin'in cansız bedenini kendisine verdiğini, kendisinin de gömdüğünü söylediği hususu hatırlatılarak bu hususta bildikleri soruldu.

Ramazan Atasoy: Bu hususta diyecek hiç bir şeyim yoktur. Konu ile ilgili bilgim yoktur.

Savcı, Nevzat Bahtiyar'ın alınan ifadesinde, 15:08'den yaklaşık 15-20 dakika sonra Salim'in kendisine Arif’in ahırının olduğu taraftaki tepe kısmından seslenerek, "Hazırlan, seninle işimiz var" dedikten kısa süre sonra yanına geldiğini ve Narin'in cansız bedenini kendisine verdiğini beyan ettiği, sizin yukarıda alınan beyanınızda ise Salim'in 14:00'ten itibaren 20:00'a kadar yanınızdan ayrılmadığını beyan ettiğini ve çelişkiye düştüğünüz görülmekle bu çelişki soruldu...

Ramazan Atasoy: Bu hususta diyecek bir şeyim yoktur.

Savcı; Tüm bu çelişkiler ışığında neden Salim Güral isimli kişiyi korumaya çalıştığı hususu soruldu...

Ramazan Atasoy: Ben Salim'i korumuyorum, Salim saat 14:00'ten sonra kıyafet değiştirmek için gitmesi dışında yanımdan ayrılmadı. Beyanım bundan ibarettir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, suçsuzum.