Muzların kararmasını önlemek aslında bu kadar basit! Aldığınız muzlar 2 günde kararmasın istiyorsanız...
Sağlıklı bir yaşam için tüketimi tavsiye edilen muzların en büyük sorunu kısa sürede kararmaya başlamasıdır. Olgun muzların hızlı bir şekilde kararması alındıktan belirli bir süre sonra tüketimini imkansız hale getirir. Bu yöntem sayesinde muzlar uzun süre taze kalacak.
Muz insan sağlığı açısından pek çok fayda sunana meyeler arasındadır. Yüksek potasyum içeriği ile muz kalp sağlığını destekleyen meyvelerdendir. Aynı zamanda sindirim sistemini güçlendiren ve kas ağrılarını dindiren muzun faydalarından yararlanmak için doğru koşullarda saklamak ise oldukça önemlidir.
Muz doğru koşullarda saklanmadığı takdirde kısa süre içerisinde kararmaya başlar. Muz üzerindeki kahverengi lekeler hızlı bir şekilde oluşmaya başladıysa aldığınız muz olgunlaşmış ancak yanlış koşullarda saklanıyor demektir. Muzların kısa süre içerisinde kararmasını önlemek için bir doğal yöntem uygulayabilirsiniz. İşte kararmadan muz saklamanın püf noktası: