Mutfak sırlarından biri daha aydınlandı: Meğer aşçıların uyguladığı bu taktikle limondan 2 kat fazla su çıkıyormuş!
Mutfaklarda yemek hazırlarken kullanılan bazı püf noktalar bulunuyor Bu püf notalardan yardım alarak hem daha hızlı ve pratik şekilde yemeklerinizi hazırlayabilir hem de ekonomik olarak tasarrufu edebilirsiniz.
Limon suyundan istediğiniz verimi alabilmek için bazı yöntemler uygulayabilirsiniz. Limon suyu sıkmanın püf noktası olarak bilinen bu doğal yöntem sayesinde limondan aldığınız verim iki kamına çıkıyor.
Mutfaklarda usta aşçıların da kullandığı yöntemler arasında bulunan bu püf noktalardan ilki limonu mikrodalga fırında düşük sıcaklıkta ısıtmak. Mikrodalga fırında 5-10 dakika kadar bekleyen limonu çıkarıp suyunu sıktığınızda çok daha sulu olduğunu göreceksiniz.
Ayrıca limonu sıcak su dolu bir kap içerisinde 2 dakika kadar bekleterek de sıkacağınız zamana daha sulu olmasını sağlayabilirsiniz. Bunların dışında aşçıları sıkça kullandığı yöntem ise limonu sıkarken iç kısmının kenarlarına bir çatal ile batırmaktır. Bastırdığını çatal el basıncıyla akmayan suyun da akmasını sağlar.