Muharrem İnce yeni parti kuracak mı?

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Muharrem İnce'nin yeni parti girişimi ve CHP'den ayrılacağı iddialarıyla ilgili Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu. 

Kurultayın ardından yaşanan gelişmelerle CHP ile yol ayrımına geldiği belirtilen Muharrem İnce'nin, yeni parti kuracağını söylediği belirtildi. 

İnce'yi CHP'den ayrılmaya götüren sürece ilişkin gazeteci Saygı Öztürk, edindiği kulis bilgilerini Haber Global'de açıkladı. 

İNCE'YE YAKIN BİR İSİM TARAFINDAN MERAK EDİLEN SORULARA YANIT

İnce'ye yakın bir isim aracılığıyla bu konudaki sorularına yanıt bulduğunu aktaran Öztürk, şunları söyledi:

"Muharrem İnce'yi birkaç gündür arıyorduk, ulaşmak mümkün olmadı ama etrafında her zaman olduğunu bildiğimiz bazı isimler var. Yanındaki bir isme, şunları şunları merak ediyoruz net bir şekilde sorarsanız memnun olurum dedim. O daha sonra beni aradı ve "CHP'den ayrılacak mı?" dedim, ayrılacağını ifade ettiğini söyledi. 

MUHARREM İNCE YENİ PARTİ KURACAK MI?

"Parti kuracak mı?" sorusuna "Evet, kuracağım" diyor. "Ne zamana kadar parti kurmayı planlıyor?" diyoruz, yılbaşına kadar parti kurmayı planladığını ifade ediyor. 

MUHARREM İNCE NİÇİN PARTİ KURMA İHTİYACI DUYDU?

"Niçin parti kurma ihtiyacı duydu?" sorusunun cevabı da şu: "Türkiye'ni gidişatından memnun değilim. Türkiye'nin kazanımlarını yok ediyorlar, iktidardan da muhalefetten de memnun değilim, Türkiye'ye yeni bir çıkış yolu lazım. Birinci parti olma iddiasıyla yola çıkıyoruz. Dostlarla ittifaklarla değil, kendi partimizle birinci olmak, Türkiye'yi yönetmek istiyoruz. Dostlarla birlikte iktidara geleceğini söylüyor oysa kendi partisi içindeki dostlarını unuttu."

Demek ki Muharrem İnce'yi böyle bir yol ayrımına getiren bir konu var. Kendisiyle geçen günlerde yaptığımız konuşmalarda hep aklımıza şu geliyordu. "Partiden ayrılmayı düşünüyor musunuz?" dediğimiz zaman hep cevabı şu olmuştur: Ben nereye giderim, bu partinin evladıyım. 33 yaşındayken ben il başkanı oldum, 4 kez milletvekilliği yaptım, grup başkanvekilliği görevlerinde bulundum. Cumhurbaşkanı adayı oldum" 

MUHARREM İNCE'Yİ CHP'DEN AYRILIĞA GÖTÜREN SÜREÇ

Öyle bir noktaya geliniyor ki, demek ki yollar da ayrılabiliyormuş. 15 gün öncesine kadar Muharrem İnce'ye "Yeni bir parti kuracak mısınız?" diye sorsak belki yine aynı açıklamayı yapardı ama özellikle kurultaydaki ortaya çıkan tablodan sonra Muharrem İnce'nin bir yol ayrımına gittiği anlaşılıyor. Biriken bir takım olaylar var. Bunların içinde Muharrem İnce'ye imza veren 569 delegeden yaklaşık 450'sinin kongreler sırasında elendiği ortada. Yine Muharrem İnce ile hareket eden 14 vekilden 12'si listeye konulmadı veya seçilemeyecek bir yere koyuldu. Bunlar birikti. Yine Cumhurbaşkanı'na gittiğine ilişkin haberler vardı. Bu habere de Muharrem İnce tepki göstermiş, "CHP içinde çete" olduğunu iddia etmişti. Bu da CHP yöneticilerine yakıştırılamayacak cümlelerdi. Böyle bir takım açıklamalar oldu. Bu da ilişkileri zedeledi. 

KURULTAYDAKİ YER TARTIŞMASI

Son olarak kurultaydaki yeri konusu gündeme geldi. Bu partide Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir isim ilk sırada oturmasın ama ikinci sırada belediye başkanları var, orada oturabilirdi diye eleştiriler var. En arkaya oturttular diye eleştirileri ve kırgınlığı var. İnanıyorum ki ben CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, en arka sıraya oturtulduğuna dair haberi yoktur ama Kılıçdaroğlu'nun da bunları sorgulaması gerekiyor." 

Muharrem İnce CHP