Muhalefetten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'helalleşelim' çıkışına yanıt

Muhalefetten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'helalleşelim' çıkışına yanıt

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'helalleşelim' çıkışına sosyal medyadan yanıt verdi. Muhalefet liderleri erken seçim çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partililerle bayramlaşma programına katılarak, "Esnafımızın sıkıntıda olmaması için her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Buna rağmen sıkıntıda olan varsa onlardan da helallik istiyoruz" dedi. Erdoğan'ın hellallik çıkışına muhalefet liderlerinden cevap geldi.

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE İÇİN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPIYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'helallik' isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter'dan yanıt vererek, Türkiye için erken seçim çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen! #HemenSeçim" ifadelerini kullandı.

AKŞENER: MİLLETİMİZİN KUTLU İRADESİYLE HELALLEŞELİM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Sayın Erdoğan, sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir. Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim" sözlerine yer verdi. 

DAVUTOĞLU: İKTİDARA VEDA VAKTİNİN GELDİĞİNİ ANLADINIZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, "Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız. Evet, sandık Gelecek, halk kötü yönetimin faturasını kesecek ve siz gideceksiniz. Liyakatli kadrolar Gelecek, halkın yüzü yeniden gülecek." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

AK Parti teşkilatlarıyla bayramlaşma programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans üzerinden gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Erdoğan konuşmasında, "Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan