Mubariz Gurbanoğlu'nun 5 yıllık cezası onaylandı

Mubariz Gurbanoğlu'nun 5 yıllık cezası onaylandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Mubariz Gurbanoğlu'na yerel mahkeme tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) "bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan verilen 5 yıllık hapis cezasının hukuka uygun olduğuna karar verdi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince, Gurbanoğlu'nun 5 Mart'ta yargılandığı davaya ilişkin verilen karar üzerine yapılan istinaf başvuruları karara bağlandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'nin dosya üzerinden yaptığı incelemenin ardından aldığı kararda, Gurbanoğlu'na verilen 5 yıllık hapis cezasına ilişkin kararda usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı belirtildi.

Delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin de yerinde olduğu kaydedilen kararda, bu nedenle sanık Mubariz Gurbanoğlu'nun avukatlarının ileri sürdüğü nedenlerin yerinde görülmeyerek, istinaf başvurusunun esastan reddine karar verildiği bildirildi.

Kararda, sanık Gurbanoğlu'na "İstanbul il sınırlarını terk etmeme"  adli kontrol tedbirinin uygulanacağı, "yurt dışına çıkış yasağı" şeklindeki adli kontrol tedbirinin de devamına hükmedildiği ifade edildi.

Davanın geçmişi

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi 5 Mart'ta açıkladığı kararında sanık Gurbanoğlu'nu "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Kaynak: AA

Mubariz Gurbanoğlu