Türk tahliye gemileri Beyrut'a ulaştı

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Lübnan’a ulaştığını açıkladı.

MSB'den yapılan açıklamada "İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın tahliyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine yola çıkan Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimiz Lübnan’a ulaştı. İki adet çıkarma gemimize tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört adet gemimize de refakat ve koruma görevi verildi. Beyrut’a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek." denildi.

TAHLİYELER HAKKINDA

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre uçak için ön başvuru toplanacak. Belli bir ücret karşılığı bu uçuşlara katılmak isteyen yeterli sayıda başvuru olursa tarih, güzergah ve uçuş sayısı saptanacak. Gerektiği takdirde yeni gemiler gönderilecek. Tahliye edilenlerin tamamına yakını Türk vatandaşı. Aralarında, tahliye edilen vatandaşların, başka ülke vatandaşı olan, az sayıda birinci derece aile üyesi var.