MSB: Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam edeceğiz

Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın antiterör operasyonu için, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın Karabağ'daki antiterör operasyonuna dair açıklamalarda bulundu. Açıklamada,  "19 Eylül’de Azerbaycan tarafından; kendi egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak, gayrimeşru Ermeni silahlı unsurlarınca uzun süredir devam eden saldırı ve provokasyonları engellemek üzere Karabağ’da başlatılan askerî operasyonu, sonrasında alınan ateşkes kararını ve bölgedeki son gelişmeleri yakından takip ediyoruz" denildi.

"YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceği vurgulanarak şöyle denildi:

"Azerbaycan'ın Karabağ'da yaptığı operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) fiili desteği söz konusu değil. Azerbaycan'ın kendi operasyonudur. Can Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü koruma yönünde attığı adımları, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi, “iki devlet, tek millet” anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz."

MSB kaynaklarından yapılan açıklamada ise, "Türkiye olarak her zaman dediğimiz gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkanlarımızla yanındayız. Askeri eğitim iş birliği, ordunun modernizasyonu faaliyetlerine uzun süredir devam ediyoruz. Azerbaycan ve Türk ordusunun aynı standartlara kavuşmasına yönelik çalışmalarda belli bir aşamaya gelindi" ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığı