MSB acı haberi duyurdu! 1 asker şehit, 2 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı
MSB acı haberi duyurdu! 1 asker şehit, 2 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde 1 askerin şehit, 2 askerin de yaralandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. MSB, saldırıda 1 askerin şehit, 2 askerin de yaralandığını ifade etti. Bakanlık, şehit olan Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe olduğunu bildirdi. 

MSB’den yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde bir üs bölgemize terör örgütü tarafından güdümlü tanksavar silahı ile yapılan saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye tahliye edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi. 

AMASYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Amasya Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve beraberindekiler, 22 yaşındaki Gökçe'nin şehadet haberini, Hacılar Meydanı Mahallesi'nde oturan anne Semra, baba Cemalettin Gökçe'ye verdi.

Amasya Belediyesi ekiplerince şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehidin bekar ve 2 kardeşinin olduğu öğrenildi

TAZİYE MESAJLARI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda şehit olan asker için başsağlığı dileğinde bulundu. Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen alçak saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe'ye Allah'tan rahmet, yaralanan iki askerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kahraman silah arkadaşımız, 28 Nisan 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

Kaynak: İHA

asker şehit Milli Savunma Bakanlığı MSB