MOSSAD ajanının 98 banka hesabı olduğu belirlendi

Haberglobal.com.tr
Gündem haberleri Emniyet Genel Müdürlüğü MİT

Para karşılığı MOSSAD'a bilgi sattığı için tutuklanan eski polis Hamza Turhan Ayberk'in 63 aktif, 35 de kapatılmış banka hesabı olduğu tespit edildi. MOSSAD'ın Ayberk'e ödemeyi Bitcoin ile yaptığı belirlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, edindikleri bilgileri MOSSAD'a satan ajanlara yönelik operasyon düzenlemiş, operasyonda eski Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk'in de aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı.

7 şüpheliden 6’sı ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’ suçundan tutuklandı. 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Para karşılığı MOSSAD'a bilgi satan kişilerin banka hesapları da incelemeye alındı. MOSSAD ajanı Ayberk'in 63 aktif, 35 de kapatılmış hesabı olduğu tespit edildi. Aldığı paraları gizlemek için böyle bir yola başvurduğu belirlendi.

Ayberk'e ait şirketin kayıtlarında yaklaşık 1 milyon dolar para çıkışı, 4 milyon dolar para girişi görüldü. Ödemelerin Bitcoin üzerinden yapıldığı anlaşıldı.

Şüphelilerden İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nda memur olan Mehmet Yetimova’nın da 24’ü aktif 12’si kapatılmış 36 banka hesabı bulunuyor. Hamza Turhan Ayberk’in, Yetimova’nın hesaplarına 59 bin 501 lira, kripto hesabına ise 38 bin lira para gönderdiği belirlendi.

Hamza Turhan Ayberk, TV’lerde sabah programlarına katılarak yorumculuk yapıyordu.