Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar: Parlamenter Hükümet Sistemi'ne geçiş yolunu açalım

2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri
Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar: Parlamenter Hükümet Sistemi'ne geçiş yolunu açalım

Millet Partisi adına Genel Başkan Cuma Nacar, TRT ekranlarında propaganda konuşması yaptı. Nacar, demokratik çoğulcu parlamenter hükümet sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Millet Partisi adına Genel Başkan Cuma Nacar, TRT ekranlarında propaganda konuşması yaptı.

Cuma Nacar, Millet Partisi için siyasetin çıkar, koltuk, şan, şöhret, makam aracı değil insana, devlete ve bütün dünyaya hizmet aracı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta haksız, adaletsiz, hukuksuz bir seçime gittiğini ifade eden Nacar, "Bu seçim bir oyla kaderimizi etkileyecek seçimdir. Seçim öncesi olduğu gibi bu seçimde de seni ucuz ve kolay kurtuluş yollarına davet edenlere aldanma. Depreme 'asrın büyük deprem felaketi' dediler ama aslında en büyük felaket asrın cehaleti, acizliği ve yönetimsizliğidir." diye konuştu.

Nacar, seçmenlere Millet Partisi ile muhteşem Türkiye'nin kilometre taşlarını birlikte döşeme çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Millet Partisi hazine yağmasına bulaşmadan, yetim malına el uzatmadan kendi üyelerinin helal ve meşru kazançlarıyla bıkmadan, usanmadan çağrılarını sürdürmeye devam ediyor. Sen de vereceğin bir oyla çabalarımızı bereketlendir, Millet Partisini güçlendir. Vatandaşlarımızı hayat pahalılığına ezdirenler, çalışan nüfusun yarısından fazlasını asgari ücrete ve büyük bir kısmını da yardıma mahkûm edenler ekonominin ayarlarıyla oynayıp dar ve sabit gelirlileri, ev hanımlarını, geleceğimiz olan gençlerimizi ve çocuklarımızı en temel gıda maddeleri olan et ve süt ürünlerine ulaşamaz hale getirmişlerdir."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin Anayasa değişikliğine Millet Partisinin "hayır" oyu verdiğini hatırlatan Nacar, "Bugün bu hayır oyunun isabeti bir kez daha ortaya çıkmıştır. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni değiştirerek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi getireceklerini savunan masa ittifakı ise Cumhur İttifakı gibi birçok yönlerden hastalıklı ve sakattır. Sevgili gençler ve saygıdeğer vatandaşlar geliniz hep birlikte Gazi Mecliste demokratik çoğulcu parlamenter hükümet sistemine geçiş yolunu açalım." ifadelerini kullandı.

millet partisi 14 Mayıs seçimleri 2023 seçimleri TRT