Midyeci Ahmet'ten çalışanlarına maaş müjdesi! Çalışanlarının maaşlarını dövizle ödeyecek

Gündem haberleri döviz Ekonomi haberleri Zam Asgari ücret
Midyeci Ahmet'ten çalışanlarına maaş müjdesi! Çalışanlarının maaşlarını dövizle ödeyecek

Türkiye'de çok sayıda şubesi bulunan Midyeci Ahmet’ten çalışanlarına maaş müjdesi geldi.

 Sosyal medyada da fenomen olan Midyeci Ahmet bu defa çalışanlarına dövizle maaş ödeyeceğini duyurmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Midyeci Ahmet'in çalışanlarından ödeyeceği minimum maaş ise 712 Euro olacak. 712 Euro, güncel kur ile 13 bin 52 TL'ye denk geliyor.

  "AVRUPA'DA YAŞAYAN İNSANLARDAN GERİ KALMIŞ HİSSETMEYECEKLER"

Instagram hesabından açıklama yapan Midyeci Ahmet "Kura bir müdahalede Midyeci Ahmet'ten. Yunanistan'daki fabrikamızda çalışan arkadaşlarımız 712 euro alıyor. İstanbul'da İkitelli fabrikamızda çalışan arkadaşlarımız da minimum 712 euro alacak. Evet yanlış duymadınız bundan sonra Midyeci Ahmet ailesinde çalışan iş arkadaşlarımız, dövize endeksli maaş alacaktır. Bizimle çalışan arkadaşlarımızın maaşları erimeyecek. Avrupa'da yaşayan insanlardan kendilerini geri kalmış hissetmeyecekler ve hak ettiklerini alacaklar. Çok mutluyum uzun zamandır yapmak istediğim bir şeydi. Hayırlı uğurlu olsun umarım benzeri değişiklikleri yapabilecek güçteki işletmelere örnek ve ilham oluruz. Her şey vatan için, sizi seviyorum. Bundan sonra Midyeci Ahmet'te döviz bazlı maaş" ifadelerini kullandı.

 

MİDYECİ AHMET KİMDİR NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Ahmet Çiçek Midye ve kokoreç dünyasının bir numaralı ismi olarak iş hayatını sürdürmektedir. Aslen Mardin’li bir ailenin evladı olarak dünyaya gelmiştir. Kokoreç ile birlikte Midye sunumu ile de tanınmış ve Midyeci Ahmet ismi ile sosyal medya ve daha bir çok mecrada ismini duyurmuştur. Babasının başlık parası olmaması nedeniyle annesini kaçırdığını ardından evlenip bir süre Mardin’de yaşadığını ardından İzmir Kadifekale’ye yerleştiklerini belirtmiştir. Bu nedenle İzmir’de doğmuştur.

MİDYECİ AHMET KİMDİR

Burada Mardinli hemşehrilerinin midye işi yaptığını ve annesinin de kendisine midye yapmayı öğretmesi ile 8 yaşından bu yana bu işle uğraştığını belirtmiştir. Ardından ailesi ile birlikte İstanbul’a taşınmıştır. Büyüyüp kardeşleri ile beraber midye satma yaşına geldiğinde annesi vefat etmiştir. İstanbul’da Dolapdere, Hacıhüsrev ve İstiklal Caddesi, Şişhane’de Tevfik Sağlam İlkokulunun önünde. Taksim Sıraselviler’de eski Kemancı Barı önünde seyyar tezgahta satış yapmış, 2003 yılında Beyoğlu Balık Pazarı’nda bir dükkan açmış ve 5 yıl işletmiştir.

Ardından işi daha da büyütmüş ve İstanbul Beşiktaş gibi elit bir ilçede dükkan açarak hizmet vermeye başlamıştır. Günümüzde müşterilerinin sadece İstanbul’dan olmadığını il dışından gelen müşterilerinin de bir hayli fazla olduğunu belirten Midyeci Ahmet midye yapmanın el marifeti olduğunu, ancak küçük çaplıda olsa Beyoğlu’nda Ermeni ve Rum arkadaşlarının kendisine küçük öneriler sunduğunu ve bu önerilerden de yararlandığını açıklamıştır. Midyeleri genellikle Avşa Adası, Güney Marmara Adası ve Balıkesir bölgesinde yer alan Midye çiftliklerinde yetişmektedir. Günde ortalama 60.000 Midye satmaktadır.

 

Kaynak: Haber Global TV

Midyeci Ahmet Asgari ücret Ahmet Çiçek