MHP'den istifa eden Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'a Bahçeli'den davet!

MHP Devlet Bahçeli
MHP'den istifa eden Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'a Bahçeli'den davet!

MHP'den yapılan açıklamada, istifa eden Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından tekrar partiye üye olması için davet edildiği belirtildi.

MHP'de parti politikalarına aykırı açıklamaları gerekçesiyle tedbirli olarak 1-5 Nisan 2022 günü kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edilen MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.  

BAHÇELİ'DEN DAVET

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ersoy'un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yeniden partiye üye olmak için davet edildiğini duyurdu.  Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"1-5 Nisan 2022 günü kesin ihraç talebi ile MHP Disiplin Kuruluna sevk edildikten sonra partimizden istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından tekrar partimize üye olmak üzere davet edilmiştir.

Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un partimize üyelik işlemlerinin yeniden başlatılması hususunda bizzat Sayın Genel Başkanımız tarafından talimat verilmiş ve kendisi partimize yeniden üyelik başvurusunda bulunmaya çağrılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE DEMİŞTİ?

Kayseri'de katıldığı televizyon programında enflasyon rakamları ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Baki Ersoy, vatandaşın enflasyondan muzdarip olduğunu belirterek şunları söylemişti:

''Açıklananın çok üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şeyi yok saydığınızda o problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor.''

Kaynak: Haber Global TV

MHP Devlet Bahçeli