MHP'de yerel seçim aday başvuru tarihleri açıklandı

MHP Gündem haberleri 31 Mart Yerel Seçimleri
MHP'de yerel seçim aday başvuru tarihleri açıklandı

MHP, yerel seçim için aday başvurularını 13 Kasım-15 Aralık tarihlerinde alacağını duyurdu. Genelge, teşkilatlara gönderildi.

MHP'de yerel seçim için aday başvuruları 13 Kasım-15 Aralık tarihlerinde alınacak. 

Alınan bilgiye göre MHP, bir yandan 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimlerine hazırlık kapsamında "2024'e Doğru, Diyar Diyar Anadolu" temasıyla başlattığı bölgesel istişare toplantılarına devam ederken bir yandan da seçim takvimine ilişkin çalışma yürütüyor.

MHP'de seçim takviminin nasıl işleyeceğine ilişkin genelge, teşkilatlara gönderildi.

Partinin seçim takvimine göre, belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları, 13 Kasım Pazartesi gününden itibaren alınmaya başlanacak.

Belediye başkan aday adaylarının bizzat genel merkezden yapacağı başvurular için son tarih, 15 Aralık Cuma günü olarak belirlendi.

Belediye meclisi ile il genel meclisi üyeliği aday adaylığı için de il ve ilçe teşkilatına başvuru yapılabilecek.

CHP'Lİ GÜRER: ZİRAAT ODASINA KAYITLI ÇİFTÇİLER DE 5 BİN LİRALIK İKRAMİYEDEN YARARLANSIN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere ödenecek bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiyenin, ziraat odasına kayıtlı çiftçilere de verilmesi gerektiğini belirtti.

Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira verilmesine yönelik kanunun, TBMM'den geçtiğini anımsattı.

Çalışan emeklilerin bu yasadan muaf tutulduğunu ifade eden Gürer, muaf tutulan gruplar arasında odaya kayıtlı çiftçilerin de bulunduğunu söyledi. Gürer, "Odaya kayıtlı çok sayıda çiftçi istifa etmeye başladı. Odadan ayrılınca bu ikramiyeyi alabileceklerini düşünüyorlar. Yalnız kanun çıktıktan sonra yapılan istifaların bir geçerliliği yok. Çiftçilerin, 5 bin liralık ikramiyeden muaf tutulması kabul edilebilir bir durum değil. 5 bin liradan muaf tutulan çalışan emeklilerin ve çiftçilerin de çıkarılacak bir ek yasa ile bu haktan yararlanması gerekiyor." dedi.

Her yıl bir ürünün iklim değişikliğinden olumsuz etkilendiğini dile getiren Gürer, bu yıl fasulye ve soğan üretiminde sorun yaşandığını, üreticinin kazanamadığını, tüketicinin de yüksek fiyatla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

 

Kaynak: AA