MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün kimdir?

İstanbul/haberglobal.com.tr
31 Mart Yerel Seçimleri Manisa MHP
MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün kimdir?

31 Mart 2024'te Türkiye bir kere daha sandık başına gidecek. Yapılacak yerel seçimler öncesi MHP'nin Manisa adayı belli oldu. Cengiz Ergün MHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak açıklandı. Peki, Cengiz Ergün kimdir?

31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. MHP içinde siyasete devam eden Cengiz Ergün son olarak 31 Mart yerel seçimlerinde partisinden Manisa belediye başkanı adayı oldu. Sizler için MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cengiz Ergün hakkında merak edilenler...

CENGİZ ERGÜN KİMDİR?

Cengiz Ergün 1960 yılında Manisa'da dünyaya gelen Cengiz Ergün, ilkokulu sırasıyla Murat Germen, Necatibey ve Gazi İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu Şehitler Orta Okulu'nda, Liseyi İzmir Fatih Lisesi'nde tamamladı. Üniversite Lisans eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde aldı ve 1980 senesinde mezun oldu.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Manisa Belediye Başkanı seçildi. 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden tekrar aday oldu ve kazandı ,böylece Manisa'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olma unvanını aldı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde yüzde 52.77 oranında oyla 3’üncü kez Belediye Başkanlığına seçildi.