MHP Genel Başkanı Bahçeli taburcu edildi

Üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle bu sabah hastaneye kaldırılan Devlet Bahçeli, yapılan tetkiklerin sonucunda kan değerlerinin normale dönmesi ve istirahatin ardından öğleden sonra taburcu edildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu sabah üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı ateş yükselmesi sonucu bu sabah hastaneye kaldırıldı. Sosyal medyada sağlığının kötü olduğu yönündeki iddiaların ardından MHP'den gelen açıklamada  71 yaşındaki Bahçeli'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Açıklamada, Bahçeli'nin tansiyon ve şeker için rutin kontrollerini yaptırmak için hastaneye gittiği ifade edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hastanede Bahçeli'ye ziyarette bulundu.

Sağlık Bakanı Koca görüşmenin ardından bir açıklama yaparak, "Sayın Bahçeli'yi ziyaret ettik. Genel durumu son derece iyi. Hafif bir ateş yakınmasıyla gelip genel tetkikleri yapılıp, herhangi bir ciddi durumu olmadığı, bir üst solunum yolu enfeksiyonu olduğu öğrenildi. Bundan sonra tedavisinde evde devam edilecek. Geçmiş olsun diyoruz. Ciddi bir enfeksiyon değil. Ben görüştüm, ayaktalar, birazdan taburcu olacak" dedi.

Öğleden sonra ise Bahçeli, yapılan tetkiklerde kan değerlerinin normale dönmesi ve doktor gözetiminde kısa bir istirahatin ardından taburcu edildi. Taburcu edilen Bahçeli'nin yanında Mehmet Haberal da yolcu eden isimler arasında yer aldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP'li Erkan Akçay'ı arayarak Bahçeli'nin durumu ile ilgili bilgi aldığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi. 

SEMİH YALÇIN'DAN AÇIKLAMA

Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili son açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi. Hastanenin önünde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Yalçın, şunları söyledi: 

"Bugün sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız mide bulantısı şikayetiyle hastaneye müracaat etti. Hastaneye intikalinden itibaren kendisinin tetkikleri yapılmaktadır.

Bazı sosyal medya alanlarında ifade edildiği gibi beyin kanaması veya kalp hastalığıyla alakalı hiçbir problemi yoktur. Şu anda şuuru açık, konuşabilen bir durumdadır. İstirahat etmektedir. Bu açıklamayı, hastane başhekimliği daha geniş bir şekilde ilerleyen yapacaktır. 

Genel Başkanımızın durumu son derece iyi ve mükemmel durumdadır. Hastaneye intikalinden itibaren Genel Başkanımız kendisinde. Herhangi bir problem yok. Şu an için istirahat ediyor. Tetkiklerin de çoğu yapıldı. Herhangi bir problem yok.” 

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ: DURUMU GAYET İYİ

Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MHP Lideri Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak ateş yükselmesi sonucu hastaneye getirilerek kontrol altına alınmıştır. Sağlık durumu gayet iyi olup, milletimize ve camiamıza selam ve sevgilerini iletiyor." açıklamasında bulundu. 

Devlet Bahçeli, 2016 yılında özel bir hastanede kalp ameliyatı olmuştu. 


son dakika son dakika haber