MHP, CHP ve Saadet Partisi'nden Trump'a tepki

MHP, CHP ve Saadet Partisi'nden Trump'a tepki

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ABD Başkanı Donald Trump'ın tehdit mesajlarına tepki gösterdi.

Türkiye'nin Suriye'ye düzenlemesi muhtemel operasyonla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ın tehdit mesajlarına muhalefetten tepki geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla tehdide tepki gösterdiler.

ÖZTRAK: TÜRKİYE KENDİ KARARINI KENDİ VERECEKTİR

Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç bir tehdide boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir. Egemen ve bağımsız bir ülke olan Türkiye her konuda kendi kararını kendi verecektir."

MHP, CHP ve Saadet Partisi'nden Trump'a tepki - Resim : 1

KARAMOLLAOĞLU: HADSİZ, KÜSTAH AÇIKLAMA

Temel Karamollaoğlu ise "ABD Başkanı Trump'ın hadsiz ve küstah açıklamaları, Amerikan politikalarının iki yüzlülüğünü bir kere daha ortaya koymuştur. Askeri politikalarda etkisi olmayan Trump, kendi iç kamuoyunu tatmin etmek için bu tür basit tehditlere başvurmaktadır. Türkiye, bu türden tehditlerle yönlendirilebilecek bir ülke değildir. Güvenliğini tehdit eden her durumda, kararlarını kendisi alabilecek yetkinliğe sahiptir" dedi.

MHP, CHP ve Saadet Partisi'nden Trump'a tepki - Resim : 2

ATAMAN: TÜRKİYE KÜSTAH TEHDİTLERE BOYUN EĞECEK DEĞİLDİR

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan İsmet Büyükataman da şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti, tarihinden gelen yüce mirasla ve Türk milletinden aldığı güçle daima kendi göbeğini kendi kesmiş, tehditlere boyun eğmediği gibi hiçbir yerden icazet almamıştır. Türkiye 'tam bağımsız' bir devlettir. Unutanlara yeniden hatırlatacak güce de sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve büyük Türk milleti; millî çıkarlarımızı, bekamızı korurken sabah söylediği ile akşam söylediği birbirini tutmayan ABD Başkanı'nın küstah tehditlerine boyun eğecek değildir. Trump her türlü esbâb-ı belasın toplasın gelsin. Dönersek kahpeyiz millet yolunda bir azîmetten."

MHP, CHP ve Saadet Partisi'nden Trump'a tepki - Resim : 3

TRUMP NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleme planına ilişkin kritik açıklamalarda bulunmuştu. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yeniliyorum eğer, Türkiye benim eşsiz muhteşem ve eşsiz görüşümün sınırlarım dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok edeceğim ve mahvedeceğim. Bunu daha önce de yaptım" demişti. 

MHP, CHP ve Saadet Partisi'nden Trump'a tepki - Resim : 4

MHP CHP saadet partisi ABD Başkanı Trump