Meteoroloji'den yurt geneli hava durumu tahmini! Sıcaklıklar ne zaman mevsim normallerine dönecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji'den yurt geneli hava durumu tahmini! Sıcaklıklar ne zaman mevsim normallerine dönecek?

Yurdun batı kesiminde sıcaklıkların hafta sonuna doğru mevsim normallerine dönmesi beklenirken doğu kesiminde ise soğuk havanın ve kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Yurdun batı kesiminde sıcaklıkların hafta sonuna doğru mevsim normallerine dönmesi beklenirken doğu kesiminde ise soğuk havanın ve kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor. 

VAN, HAKKARİ, BİTLİS VE MUŞ İÇİN YOĞUN KAR UYARISI

 Van, Hakkari, Bitlis ve Muş için kuvvetli kar uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, zaman zaman yoğun karlı olacak.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Van'da 1, sıfırın altında olmak üzere Hakkari'de 3, Muş ve Bitlis'te 1 derece ölçülmesi bekleniyor.

Bölgede, buzlanma, don, sis ve pus ile eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da kar yağışı etkisini sürdürmeye devam edecek.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek.

Bölge genelinde sabah, gece saatlerinde buzlanma ve dol olayı ile yer yer sis ve pus görülecek.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 12, Kars'ta 11, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, Tunceli'de 4, Erzincan ve Iğdır'da 3 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Iğdır'da 2, Tunceli'de 0, sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 1, Erzurum'da 2, Kars, Ağrı ve Ardahan'da 4 derece olması bekleniyor.

Bölgede buzlanma, don, sis ve pus ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riskinden dolayı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ERZURUM'DA KAR VE SOĞUK HAVA

Erzurum'da aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Cadde ve sokakların karla kaplandığı kentte, vatandaşların yer yer etkisini arttıran tipi nedeniyle yürümekte güçlük çektiği görüldü.

Kar yağışıyla birlikte soğukların da etkili olduğu şehirde, belediye ekipleri çalışma başlattı.

KARS, ARDAHAN VE AĞRI'DA ETKİLİ OLUYOR

Ardahan, Kars ve Ağrı'da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Yeniden beyaza bürünen bu kentlerde, ulaşımda zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor.

Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, sorumluluk bölgelerin kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Çankırı çevreleri ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Ordu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Hakkari, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevreleri, Sakarya ve Kocaeli'nin kuzeyi ile Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İstanbul'da ise sıcaklıkların hafta sonuna doğru mevsim normallerine yükselmesi ve kar yağışının kenti terk etmesi bekleniyor. İstanbul'da yarın (28 Ocak Cuma) 6 dereceye kadar yükselmesi ve parçalı bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor.  29 Ocak Cumartesi günü sağanak yağış beklenirken 30 Ocak Pazar günü kentte sıcaklıkların 7-8 derece bandına yükselmesi ve güneşli bir havanın hakim olması bekleniyor. 

 

 

 

 

Kaynak: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji haberleri son dakika meteoroloji haberleri