Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: 8 Ocak hava durumu (Hafta sonu havalar nasıl olacak?)

Gündem haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: 8 Ocak hava durumu (Hafta sonu havalar nasıl olacak?)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Antalya ve Muğla için sarı kod uyarısı verildi. Sağanak yağışların batı bölgelerinde devam etmesi bekleniyor. Öte yandan, pazar günü ise kar yağışı yeniden etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Sakarya ve Bilecik hariç), Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Bolu, Karabük, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Antalya çevreleri ile Muğla'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren Antalya çevreleri ile Muğla'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MUĞLA VE ÇEVRESİ İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelerde şu ifadelere yer verildi; "Muğla çevrelerindeki sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Pazar günü gece saatlerine kadar güneydoğu ilçelerinde (Marmaris, Datça, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye) aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2/12saat) olması bekleniyor. Şiddetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

AKDENİZ BÖLGESİ FIRTINA UYARISI

Rüzgarın, bugün öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in doğusu ile Pazar günü sabah saatlerinden sonra Batı Akdeniz geneli, Doğu Akdeniz’in güney ve batısında doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, Pazar günü yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya ve Bilecik dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA 8°C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EDİRNE 5°C, 11°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 7°C, 12°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ 9°C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ve Manisa çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR 3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

DENİZLİ 7°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İZMİR 11°C, 17°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA 7°C, 11°C

Çok bulutlui, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya ve Isparta çevreleri ile zamanla Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

ADANA 10°C, 20°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA 12°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 7°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 6°C, 10°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ankara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA 4°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA 3°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİVAS 0°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

BOLU 2°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE 6°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU 0°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 11°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Samsun ve Amasya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA 4°C, 12°C

Parçalı bulutlu, yağmurlu

ÇORUM 3°C, 12°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN 11°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı

TRABZON 10°C, 14°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ERZURUM -11°C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS -10°C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA 1°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN -7°C, 4°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR 2°C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 5°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 2°C, 11°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 6°C, 15°C

Az bulutlu ve açık

PAZAR GÜNÜ KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Pazar günü; Sivas, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Bingöl'de kar yağışı bekleniyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

hava durumu 9 ocak hava durumu kar yağışı meteoroloji İstanbul hava durumu