Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için flaş uyarı! Gün vererek uyardı, kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için flaş uyarı! Gün vererek uyardı, kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan 5 günlük güncel hava tahmin raporuna göre Marmara Bölgesi'nde 19 Haziran Pazar ve 20 Haziran Pazartesi günlerinde 'kuvvetli sağanak' bekleniyor. Meteoroloji, vatandaşları, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan 5 günlük hava tahmin raporuna göre yurt genelinde bir süredir etkisini gösteren ve hayatı olumsuz etkileyen 'kuvvetli sağanak' Marmara Bölgesi'nde etkisini gösterecek. Bu hafta sonundan itibaren bölgede etkili olması beklenen sağanak yağışların 20 Haziran Pazartesi günü akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji, sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

METEOROLOJİDEN ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA İÇİN SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, yarın için Eskişehir ve Kütahya'da gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre cuma günü öğleden sonra Eskişehir ve Kütahya il geneli ile Bilecik’in güney kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülmesi bekleniyor. Meteorolojiden yapılan uyarıda; gök gürültülü sağanak yağış esnasında yıldırım, kısa süreli kuvvetli yağış, küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi riskler bulunduğu, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi. Yarın Eskişehir kent merkezinde ise en yüksek sıcaklığın 26 derece olması bekleniyor.

MUĞLA’YA KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Muğla için kuvvetli sağanak ve dolu uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Perşembe günü öğleden sonra Muğla’nın iç kesimleri Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Menteşe, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

AYDIN’A KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Aydın’da bugün öğlen saatlerinin ardından kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “16.06.2022 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Aydın'ın iç kesimleri (Merkez, Bozdoğan, Buharkent, Çine, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuyucak, Nazilli, Sultanhisar, Yenipazar) kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yurdun Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bilecik, Bursa'nın güneyi, Balıkesir'in güneydoğusu, Bingöl, Van'ın doğusu ve Muş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Muğla'nın iç kesimleri, Aydın'ın iç kesimleri, Manisa ve İzmir'in iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), Eskişehir, Bursa'nın güneyi ile Balıkesir'in güneydoğusunda kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/sa) esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İstanbul: Parçalı bulutlu 26

İzmir: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor) 31

Adana: Parçalı bulutlu 33

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 35

 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi kuvvetli sağanak