Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile 'sağanak yağış' uyarısı!

sağanak yağış Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile 'sağanak yağış' uyarısı!

İstanbul'da dün başlayan sağanak yağış, bugün de etkisini göstermeye devam ediyor. Yurdun birçok bölgesinde etkisini sürdüren sağanak yağışların İstanbul dahil birçok ilde devam etmesi bekleniyor. Özellikle hafta sonu, sağanak yağışlar yurt genelinde etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi ve yurt genelinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İstanbul'da aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle bazı bölgelerde olumsuzluklar yaşanıyor.

Kentte dün başlayan yağış, bugün de devam ediyor. Kentin bazı ilçelerinde görülen sağanak, zaman zaman şiddetini artırarak etkili oluyor.

Yağmur nedeniyle bazı yollarda küçük çaplı su birikintileri oluşurken trafik akışında da zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Yağıştan korunmak isteyenlerin de otobüs duraklarına ve tentelerin altına sığındığı görülüyor.

Bu arada, Eyüpsultan ve Sancaktepe'de bazı yollarda su birikintilerinin oluşması cep telefonu kamerasınca kaydedildi.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Gaziantep, Kilis, Kütahya, Afyonkarahisar ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimleri), Akdeniz’in iç kesimleri (Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzeybatısı, Kahramanmaraş’ın batısı ile Adana, Mersin ve Osmaniye’nin kuzeyi), İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Kırıkkale, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman) ile Ankara, Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 28

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 30

Adana: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 32

Antalya: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 25

Samsun: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 23

Trabzon: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı ( Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 23

Erzurum: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Diyarbakır: Az bulutlu 34

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN “KUVVETLİ SAĞANAK” YAĞIŞ UYARISI

Ankara Valiliği, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riskine karşı uyarılarda bulundu.
Ankara Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 8 Haziran Çarşamba günü 09.00-23.00 saatleri arasında Ankara çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

ERZİNCAN'DA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Erzincan’da kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Erzincan çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmekte. Beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BAHAR YAĞIŞLARI 9-10 HAZİRAN TARİHLERİNDE YURT GENELİNDE ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava tahmin raporuna göre, yurt genelinde 'bahar yağışları' devam edecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Şahin Şahbaz, bahar yağışlarının etkisini sürdüreceğini ve yurdun kuzeybatısının yeni bir yağış ve serin havanın etkisi altına gireceğini söyledi.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu İstanbul sağanak yağış