Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden çok sayıda il için kar yağışı uyarısı geldi. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre; özellikle salı ve çarşamba günleri yurdun büyük bir kesiminde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

8 MART

Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Bolu, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van, Ağrı, Kars, Ardahan.

9 MART

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Amasya, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van, Ağrı, Kars, Ardahan.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Çanakkale, gece saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli ve Bursa çevreleri ile yarın (Cumartesi) güneybatısı ve Edirne çevreleri ile Tekirdağ'ın batısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Çankırı çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Karabük, gece saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinin yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı, doğusunun çok bulutlu, bölgenin güneydoğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü fırtına kar güncel son dakika