Meteoroloji'den 4 il için yeni uyarı: Yarın öğle saatlerinde başlayacak yoğun kar yağışı bekleniyor (15 Ocak hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gündem haberleri
Meteoroloji'den 4 il için yeni uyarı: Yarın öğle saatlerinde başlayacak yoğun kar yağışı bekleniyor (15 Ocak hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de 4 il için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor.

Türkiye'de birçok bölgede soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kar yağışına ilişkin yeni bir uyarı geldi.

Giresun, Trabzon, Artvin ve Rize için yapılan 'yoğun kar yağışı' uyarısında şöyle denildi:

"Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların 15.01.2022 Cumartesi öğle saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışlarının 17.01.2022 Pazartesi sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve olayı, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Rize artvin Giresun Trabzon Doğu Karadeniz kar yağışı hava durumu yoğun kar yağışı