Meteoroloji'de turuncu alarm nedir? Turuncu alarm ne anlama gelir?

Meteoroloji'de turuncu alarm nedir? Turuncu alarm ne anlama gelir?

Turuncu alarm, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından günün en çok araştırılan konularından biri oldu. Peki, Meteoroloji'de turuncu alarm nedir? Turuncu alarm ne anlama gelir?

Turuncu alarm, İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada 10 Mart'tan 14 Mart'a kadar tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği bilgisi paylaşıldı. Valiliğin açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için turuncu alarm vermiş olduğu aktarıldı. Bu açıklamanın sonrasında Meteoroloji'de turuncu alarm nedir? Turuncu alarm ne anlama gelir? sorularının yanıtı merak konusu olmuş durumda. Konuya ilişkin ayrıntıları sizler için topladık.

METEOROLOJİ'DE TURUNCU ALARM NEDİR?

Meteorolojide turuncu alarm, havayla ilgili tehlikeli durumlarda verilmektedir. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise genellikle gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması da muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi lazımdır.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

İşte İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama:

'Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden bugün saat 10.30’da alınan verilere göre 10 Mart 2022 Perşembe günü (Yarın) İstanbul için TURUNCU alarm verilmiştir.'