Meteoroloji duyurdu: Türkiye güneşli bir gün geçirecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji duyurdu: Türkiye güneşli bir gün geçirecek

Meteoroloji'den gelen son dakika bilgisine göre; Türkiye'nin tamamı güneşli bir gün geçirecek. Hava sıcaklığı batıda 2 ila 5 derece artacak. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgeleri için çığ uyarısı yapılırken, buzlanma ve dona karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bitlis, Muş, Iğdır ve Van çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının; batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

 KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; sabah saatlerinde Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, 8°C
Az bulutlu

İZMİR °C, 18°C
Parçalı v e az bulutlu

ANTALYA °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 10°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ERZURUM °C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

Kaynak: Haber Global TV

meteoroloji Doğu Anadolu Doğu Karadeniz