Meteoroloji duyurdu: Soğuk hava etkisini sürdürecek, kar yağışı devam edecek

Gündem haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji duyurdu: Soğuk hava etkisini sürdürecek, kar yağışı devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurdun birçok bölümünde etkisini gösteren kar yağışının ve soğuk havanın devam edeceği bildirildi. İstanbul, Bursa, Denizli, Balıkesir gibi birçok büyük şehirde etkili olan yağışların sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji yurdun birçok bölgesinde etkisini gösteren kar yağışı ve soğuk havanın etkisini sürdürmesinin beklendiğini açıkladı. Bugün sabah saatlerinde İstanbul, Ankara, Bursa başta olmak üzere birçok büyük şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu. Soğuk havanın devam etmesi bekleniyor. 

ESKİŞEHİR VE CİVAR İLLERDE SOĞUK HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Arasında Eskişehir’in de bulunduğu bölgede, bugün kar yağışı ve soğuk hava ile kendisini gösteren olumsuz hava şartlarının yarın da etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bölge geneli parçalı çok bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Çarşamba) gece saatlerinden itibaren doğuya kayarak yarın Bursa ve Bilecik illerinin doğusu ile Eskişehir'de hafif olmak üzere etkili olmaya devam edecek. Düşük sıcaklık sebebiyle gece ve sabah saatlerinde yer yer etkili olmak üzere buzlanma ve zirai don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altında seyretmeye devam edecek. En düşük hava sıcaklığının eksi 10 derece ile Beylikova, Çifteler ve Beylikova ilçelerinde görülmesi, merkez ilçeler Odunpazarı’nda eksi 9, Tepebaşı’nda ise eksi 9 derece olması bekleniyor.

Rüzgâr, kuzeybatı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bursa’nın batı ve kıyı kesimleri dışında kalan yerlerde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

BALIKESİR SINDIRGI’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde başlayan kar yağışı Ulus Dağı başta olmak üzere, yüksek rakımlı mahalleleri beyaza bürüdü.

Mart sonu olmasına rağmen kar yağışının olması vatandaşı sevindirse de çiçek açan ağaçlar için tedirgin etti. Yaylabayır, Yüreğil, Işıklar, Gölcük, Derecikören, Kertil, Şahinkaya, gibi yüksek rakımlı mahalleler bahar ayında karla buluştu.

DENİZLİ'DE DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Denizli'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde ve karayollarında etkili oldu. Bazı ilçeler karla kaplanırken, karayollarında ise ekipler küreme çalışması yaparak trafiğin aksamasını engelledi. 

Denizli'de sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Kent merkezinde yağış etkili olmazken, yüksek kesimler karla kaplandı. Yer yer 15 santimetreyi bulan kar yağışı karayollarında da etkili oldu. Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan karayolunun Cankurtaran mevkisinde yolun kapanmaması için trafik polisleri ve karayolları ekipleri yoğun çaba sarf etti. Karayolları ekipleri, yolda küreme çalışması yaptı. Kış lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmedi.

Ekiplerin çalışmaları sonrası kar yağışının da durmasıyla karayolundaki kar kütleleri temizlendi.

Kaynak: İHA/DHA

 

Kaynak: İHA

Gündem haberleri Eskişehir Denizli İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü istanbul kar yağışı