Meteoroloji duyurdu: Bir yanda kavuran sıcak, diğer yanda sağanak yağış!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji duyurdu: Bir yanda kavuran sıcak, diğer yanda sağanak yağış!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere yeni haftada yurdun kuzey kıyıları dışında kalan kesimlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bazı illerde sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak. Bugün yerel sağanaklar zaman zaman zor anlar yaşatacak.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile zamanla Van’ın doğu kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yeni haftada, genellikle mevsim normalleri civarında, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde de artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Ankara'da 30-35, İstanbul'da 30-32, İzmir'de 27-39, Antalya'da 39-40, Adana'da 36-37, Diyarbakır'da 37-42, Samsun'da 26-27 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 31

İstanbul: Az bulutlu, zamanla yer yer parçalı bulutlu 32

İzmir: Az bulutlu ve açık 39

Adana: Az bulutlu ve açık 38

Antalya: Az bulutlu ve açık 40

Samsun: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 27

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış