Meteoroloji'den fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji'den fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce, yarın, kıyı Ege,  Edirne'nin güneyi, Balıkesir'in batısı ve Çanakkale çevreleri için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Kuzey Ege için ayrıca fırtına uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yarın (13.10.2020 Salı) Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne'nin Güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde; kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji'den ayrıca kuzey Ege için fırtına uyarısı verildi. Yapılan açıklamada, "Kuzey Ege'de yarın (13.10.2020 Salı) günün ilk saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtına akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek" denildi. 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu