Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu yayınladı! Kar yağacak mı? Sıcaklıklar yükselecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu yayınladı! Kar yağacak mı? Sıcaklıklar yükselecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük yeni hava durumu raporunu yayınladı. Hafta başında bazı bölgelerde soğuk hava dalgası etkisini gösterirken, hafta ortasında tüm yurtta güneşli hava görüleceği belirtildi. İşte 5 günlük hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftada hava durumuna dair son tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere göre Türkiye, haftanın büyük çoğunluğunu güneşli bir havayla geçirecek. Hava sıcaklıklarında hissedilir bir yükseliş yaşanacak.

BAZI İLLERE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Aydın, Muğla, Adana, Sinop çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliği olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON: İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Kaynak: Haber Global TV

meteoroloji hava durumu