"Meteor düştü" iddiası! Çok sayıda ilde görüldü...

Gündem haberleri Malatya Elazığ Hatay

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde gökyüzünde görülen ışık nedeniyle 'meteor düştü' iddiaları ortaya atıldı. Görülen ışığın göktaşı olduğu değerlendiriliyor.

Yurdun birçok yerinde gökyüzünde görülen ışık 'meteor düştü' iddialarını da beraberinde getirdi. 

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da birçok ilde akşam saatlerinde gökyüzünde görülen ışık, 'meteor düştü' iddialarına neden oldu.

Malatya'nın Doğanşehir ilesinde 20.15 sıralarında 'meteor düştü' iddiaları bir anda sosyal medyada yayılırken, çok sayıda vatandaş tarafından gözlemlenen cisim kentte heyecan yaşanmasına neden oldu. Cismi çıplak gözle gözlemlediklerini belirten Esentepe Mahalle sakinlerinden Ali Demirci korktuklarını söyledi.

Adıyaman ve Şanlıurfa’da da vatandaşlar bir ışık gördüklerini belirterek, meteor düştüğünü iddia etti. Birçok ilde de görüldüğü ileri sürülen cismin göktaşı olup olmadığı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

ELAZIĞ

Elazığ’da saat 20.00 sıralarında gökyüzünde görülen ışık hüzmesi heyecan oluşturdu.

'Meteor düştü' iddiaları bir anda sosyal medyada yayılırken, söz konusu anlar cep telefonu kameralarına anbean yansıdı.

Elazığ semalarında gece saatlerinde beliren sebebi bilinmeyen ışık hüzmesi, görenleri şaşkına çevirdi. Işık saçan cismi görenler cep telefonlarına sarıldı. Aynı görüntüler sosyal medyadan canlı yayın yapan bir kişinin kayıtlarına da yansıdı. Cisim düştükten sonra ise yüksek düzeyde bir ses duyuldu.

Mavi ve kırmızı ışık saçan cismin göktaşı olma ihtimali üzerinde duruluyor.

HATAY

Hatay’da akşam saatlerinde vatandaşlar tarafından gökyüzünde görülen alev topu ve duyulan yüksek ses merak uyandırmıştı. Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Karadurmuşlu bölgesinde gökyüzünde bir cismin alev aldığı görüntüler güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülere yansıyan cismin göktaşı olduğu düşünülürken ekipler konuyla ilgili araştırma çalışmalarını sürdürüyorlar.

MALATYA

Malatya’da akşam saatlerinde gökyüzünde görülen sebebi bilinmeyen ışık hüzmesi heyecana neden oldu.

Doğanşehir ilesinde 20.15 sıralarında 'Meteor düştü' iddiaları bir anda sosyal medyada yayılırken, çok sayıda vatandaş tarafından gözlemlenen cisim kentte heyecan yaşanmasına neden oldu. Cismi çıplak gözle gözlemlediklerini belirten Esentepe Mahalle sakinlerinden Ali Demirci korktuklarını söyledi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde aksam saat 20.15 sıralarında gökyüzünde kayan ışık görüldü. Büyük bir merak uyandıran ışık, yer yüzüne yaklaşınca aniden ortadan kayboldu. İlçenin birçok yerinde vatandaşlar tarafından görülen ve güvenlik kameralarına da yansıyan ışık kaymasının meteor olduğu öğrenildi.

Öte yandan yetkililer bir çok yerde görülen meteorların şu ana kadar yeryüzüne ulaştığında dair herhangi bir ihbarı ellerine ulaşamadığını belirtti.

BİRÇOK İLDE GÖRÜLDÜ

Öte yandan cismin gökyüzünde ilerlediği anlar Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde de görüldü.

 

Kaynak: İHA

Doğu Anadolu Güneydoğu Anadolu Gündem haberleri