Mersin'de 2 zanlı, adliye nezaretinden kaçtı

MERSİN (İHA)
Mersin Gündem haberleri Asayiş
Mersin'de 2 zanlı, adliye nezaretinden kaçtı

Mersin'de çeşitli suçlardan gözaltına alınıp adliyeye götürülen zanlılardan 2'si bekletildikleri nezaretinin kapısının kilidini kaçarak kaçtı. Zanlılardan biri yakalanırken 2 gün önce meydana gelen olaya ilişkin görüntü ortaya çıktı.

Mersin'de çeşitli suçlardan gözaltına alınarak adliyeye götürülen şüphelilerden 2'si, bekletildikleri nezaretin kapı kilidini kırarak kaçtı.

Olay, 2 gün önce Mersin Adliyesi'nde meydana geldi. Çeşitli suçlardan gözaltına alınan bir grup şüpheli, mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye götürülerek nezarethanesine alındı. Şüphelilerden 2'si, mahkemeye çıkarılmak için bekletildikleri demir parmaklı hücrenin kapı kilidini kırarak elleri kelepçeli halde kaçtı.

Diğer şüpheliler ise yerlerinden ayrılmadı. Olayın ortaya çıkması üzerine bölgede çalışma yapan güvenlik güçleri, kaçan zanlılardan birini yakaladı, diğerinin ise halen arandığı bildirildi.

Adliyede meydana gelen olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, çok sayıda şüphelinin bulunduğu demir parmaklıklı hücrenin kapısını zorlayarak açan 2 zanlının elleri kelepçeli halde kaçtıkları anlar yer aldı. Görüntülerin devamında ise bir başka zanlının kapıyı örtmesi diğerlerinin ise kaçmadan beklemeleri kayda geçti.

MERSIN ADLİYESİNDEN AÇIKLAMA

Adliyede duruşmalara getirilen hükümlü veya tutukluların mahkeme öncesi konuldukları ‘güvenlikli bekleme salonu’ndan 2 hükümlünün firar etmesi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama yapıldı. Firarilerden birinin yakalandığı belirtilen açıklama, konu ile ilgili yürütülen soruşturmada hükümlülerin firar etmesine yardım ettiği iddiasıyla 2 kişinin tutuklandığı kaydedildi.