Mersin'de atılan tokat Türkiye'yi ayağa kaldırdı, Başsavcılık açıklama yaptı!

Mersin'de iki çocuğun tartışması sonrası olaya müdahil olan birisinin diğer çocuğa attığı tokat twitter'ın 1 numaralı gündemine oturdu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tokat atan şahsın gözaltında olduğunu açıkladı

Sosyal medyada hızla yayılan olay şöyle gerçekleşti: Mersin'de çocuklar arasında çıkan tartışma sonrası olaya müdahil olan bir şahıs, Ürdünlü çocuk ve annesine yönelik ırkçı saldırıda bulundu. Aldığı darbeyle küçük çocuk yere serilirken, saldırgan daha sonra anneye de hakaret ederek saldırdı.

Edinilen bilgilere göre, iki çocuk arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası iki aile arasında tartışmaya ilişkin diyalog yaşanırken, ailelerin bulunduğu yere gelen bir şahıs, sormadan, dinlemeden direkt küçük çocuğa şiddetli bir şekilde vurdu.

Çocuk aldığı şiddetli darbe sonrası yere serilirken, saldırgan daha sonra çocuğun annesine bağırdı, hakaret etti ve fiili müdahalede bulundu.

Saldırı görüntülerinin sosyal medyaya yansıması sonucu kullanıcılar, "Bu şiddetteki bir tokat çocuğu öldürebilirdi" şeklinde tepki göstererek, Ürdünlü aileye yapılan ırkçı saldırıyı kınadı.

Suriyeli 9 yaşındaki Vali'nin intiharı sonrasında yaşanan olay sosyal medyadaki tepkinin de giderek yükselmesine neden oldu.

SALDIRGAN GÖZALTINDA

82 milyonun içini sızlatan olay sonrası gözaltına alınan şüpheli, ifadesinin ardından önce serbest bırakıldı, ardından bu sabah tekrar gözaltına alındı

MERSİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, kentteki sitede çıkan tartışmada küçük çocuğa tokat attığı görüntüleri sosyal medyada paylaşılan şüphelinin gözaltına alındığını, olayla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verileceğini bildirdi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bugün sosyal medyada çıkan 'bir erkek şahsın Ürdünlü çocuğa tokat attığı' yönünde haberler ile ilgili olarak 2 Türk çocuğu ve 2 Ürdünlü çocuğun bir sebepten ötürü aralarında kavga etmeleri üzerine, Türk çocuklardan birinin dişi kırıldığı, diğerinin ise basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek tarzda yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Daha sonra olay yerine gelen ve Türk çocuklardan birinin babası olan N.D. sosyal medyada da görüldüğü üzere Ürdünlü çocuklardan birine vurarak onu yere düşürmüş, yerde de ayağıyla iteleyerek yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Ayrıca Ürdünlü çocuğun annesini de omzundan 2 kez iteklemiştir. Ürdünlü çocuğa şiddetli bir şekilde vurarak yere düşmesine sebebiyet veren N.K. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.