Merkez Bankası'nı yeni Başkanı Naci Ağbal kimdir?

Merkez Bankası
Merkez Bankası'nı yeni Başkanı Naci Ağbal kimdir?

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı ve yerine Naci Ağbal atandı. Peki Naci Ağbal kimdir? İşte Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Naci Ağbal'ın hayatı, yaşı ve nereli olduğu...

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı, yerine Naci Ağbal atandı. Peki Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Naci Ağbal kimdir? İşte Naci Ağbal hakkında merak edilenler...

NACİ AĞBAL KİMDİR?

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 yılında Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Naci Ağbal, İngiltere Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Maliye Bakanlığında müfettiş, teftiş kurulu başkan yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Naci Ağbal, 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-2015 yılları arasında ise Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. 

Naci Ağbal, 2004-2006 yıllarında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006'da PETKİM AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2015 yıllarında Türk Hava Yolları (THY) AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 

Naci Ağbal, 2008-2015 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği ile Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği yaptı. 

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Bayburt Milletvekili olarak TBMM'ye giren Naci Ağbal, 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçiminde de yine Bayburt'tan milletvekili seçildi.

Naci Ağbal, AK Parti MKYK üyeliği ile MYK üyesi olarak Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 64. Hükümette Maliye Bakanı olarak görev alan Naci Ağbal, 65. Hükümette tekrar Maliye Bakanı olarak atandı. 

Daha sonra Cumhurbaskanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yapan Naci Ağbal, 7 Kasım 2020'de Merkez Bankası Başkanı olarak atandı. 

İyi düzeyde İngilizce bilen Naci Ağbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Global TV

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Naci Ağbal