Meral Akşener’den dikkat çeken Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

Meral Akşener Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Kemal Kılıçdaroğlu
Meral Akşener’den dikkat çeken Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İster Mansur Bey ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok. Buradaki amaç şu, kazanmak" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk ekranlarında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu'nun olası Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuştu. 

"YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA İTİRAZIMIZ OLMAZ"

İki isme de itirazları olmadığını belirten Akşener, "İster Mansur Bey ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok. Dolayısıyla buradaki amaç şu, kazanmak. Aday olurlar olmazlar, bu insanların aday olmasını istemek başka bir şey, aday olmalarına dair bu insanların bir tutumunun olması başka bir şey. Bu iki arkadaşımızdan bahsediyorum. Biz de masaya bir aday getirebiliriz. CHP'li de olabilir. Söylemek istediğim şey şu, kazanmak önemli. Çok endişem var, Türkiye'de insanlar nefes alamıyor" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMA HAKKI VAR"

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu masanın oluşmasındaki teklif sahibi Kılıçdaroğlu'dur. 6'lı masayı toplayan o. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı tarifi vardı. Ben ona katıldığımı ifade ettim. Benim söylediğim bir şey daha var, kazanacak bir aday olmalı. Kılıçdaroğlu'nun aday olma hakkı mevcut. Diğer liderlerin de mevcut. O masada bir tek kişi var o da benim, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 'ben aday değilim' dedim. Aday değilim dediğim için pişman değilim."

"BORÇLARIMIZI 31 MART'TAKİ SEÇİMLERDE ÖDEDİK"

Kılıçdaroğlu'na 15 milletvekili için her zaman teşekkür edeceğini ancak parti olarak kimseye borçlu olmadıklarını dile getiren Akşener, "Tüm borçlarımızı 31 Mart'taki seçimlerde ödedik. Hatta alacaklı hale döndük." diye konuştu.

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun aday tarifini ve kriterlerini kabul ettiklerini, asıl amaçlarının kazanacak aday olduğunu dile getirdi.

Meral Akşener, ailesinin hem CHP hem de MHP'ye yakın olduğunu, bu nedenle iki tarafın da görüşlerini yakından tanıma imkanı bulduğunu söyledi.

Seçmen velinimet diyerek tüm ülkede esnafları ziyaret ettiğini anlatan Akşener, bu sayede halkın sorunlarının neler olduğunu öğrendiğini, gördüğü sorunları dile getirerek, iktidara "alın bunlara çözüm üretin" dediklerini belirtti.

HDP SORUSUNA CEVAP

Akşener, "HDP'siz seçim kazanmak mümkün mü?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bizim HDP ile ilişkimiz ve bakış açımız net ortada. Onların da bize karşı bakış açısı net ve ortada. Birbirine en dürüst olan iki siyasi partiyiz. 6 milyon HDP'ye oy vermiş Kürt seçmenini, bir çuvala koyup Kürtlere hakaret etti denilmesi kadar haksız, iki yüzlülük olamaz. Kürtlere hakaret ediliyor kimse farkında değil. Burada bir illüzyon ve gölge boksu var. Kürtler eşittir PKK'lı hali getiriliyor. Bu doğru değil. Ne ben ne arkadaşlarım, Kürtleri incitecek tek kelime etmeyeceğiz. Kürt eşittir PKK'lı olamaz."

Kaynak: Diğer

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Meral Akşener Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu