Meral Akşener kayıplara karıştı, Dervişoğlu yalnız kaldı

Meral Akşener İYİ Parti
Meral Akşener kayıplara karıştı, Dervişoğlu yalnız kaldı

Olağanüstü kurultayda yeniden aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener ortadan kayboldu. Akşener, yakın çevresi dışında kimseyle görüşmüyor. Bu durumdan en fazla etkilenen isim ise, Akşener’in adaylığına destek verdiği Müsavat Dervişoğlu…

31 Mart Yerel seçimlerinde umduğu sonucu bulamayan İYİ Parti, 27 Nisan’da seçimli olağanüstü kurultaya gidecek. “Değişim” seslerinin yükseldiği partide genel başkanlık koltuğu için Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Koray Aydın ve Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın yarışacak. Bu üç adaydan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Meral Akşener’in desteklediği isim olarak ön plana çıkıyor.
  
AKŞENER KİMSEYLE GÖRÜŞMÜYOR
 
Tekrar aday olmayacağını açıkladıktan sonra Genel Merkezdeki eşyalarını bile toplatan Meral Akşener ise partideki tartışmalardan uzak durmak için köşesine çekildi. Yakın çalışma arkadaşları dışında kimse Akşener’in nerede olduğunu bilmiyor. Hatta 20 milletvekilinin, kurultayla ilgili görüş alışverişinde bulunmak için Akşener’den randevu istediği, ancak genel başkanın bu talebe bile cevap vermediği İYİ Parti kulislerinde konuşulan konuların başında geliyor.
 
DERVİŞOĞLU ÇOK KIZGIN
 
Meral Akşener’in bu sessizliğinden en fazla rahatsızlık duyan isim ise genel başkanlık yarışında Akşener’in destek verdiği Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu oldu. Yakın çevresine “Akşener genel başkan olmamı istiyorsa sahaya çıkıp bana destek olmalı” dediği aktarılan Dervişoğlu’nun da Akşener ile görüşemediği kulislere yansıyan iddialar arasında. Dervişoğlu’nun bu süreçte yaşadığı bir diğer rahatsızlığının da Akşener’in özel kalemi Esma Bekar’la ilgili olduğu belirtiliyor. Esma Bekar’ın delegeleri tek tek arayıp oy istemesinin ters teptiğini düşünen Dervişoğlu, genel başkan Akşener’den Bekar’ı geri çekmesini isteyeceği ve kendisinin doğrudan müdahil olmasını talep ettiği de belirtiliyor.
 
AKŞENER KURULTAYA BİLE KATILMAYABİLİR
 
Yerel seçim öncesi yaşanan tartışmalardan bunalan Meral Akşener’in “Değişimcilere” karşı ciddi tepkisi olduğu biliniyor. 27 Nisan’da yapılacak Seçimli Kurultay öncesi köşesine çekilen Akşener’in partiden umudunu kestiği bu yüzden kurultaya bile katılmayabileceği konuşuluyor.