Meral Akşener'den Kurban Bayramı önerileri

Kurban bayramı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Akşener'in açıklamaları:

"Bu haftanın gafı, 2 gün önceydi. Kendisi yine, çıktığı bir kürsüde dedi ki; "Memleketi bunlara teslim edemeyiz." Arkadaş devleti teslim aldığını sanıyor ya, seçim kaybedince de, teslim edeceğini düşünüyor. Şu zihniyete bakar mısınız? Şu gaflete bakar mısınız? Bak Sayın Erdoğan; İktidar olmak, milletin verdiği bir yetkidir, ve bu yönüyle bir bayrak yarışıdır. O nedenle, iktidar teslim edilmez, devredilir. Millet, sandıkta kararını ortaya koyar ve iktidar da o karara göre devredilir. Millet işareti verdiğinde, bu iş biter. Hiçbir güç, o yüce kararın üzerinde değildir.

"TÜRKİYE'Yİ KİMİN YÖNETECEĞİNE SEN DEĞİL MİLLETİMİZ KARAR VERECEK"

Yani, sen ve küçük ortağın, beğenseniz de, beğenmeseniz de, demokrasilerde esas olan, milletin iradesi ve milletin kararıdır. Ama eğer, millet iradesiyle probleminiz varsa, eğer aklınızdan başka bir şeyler geçiyorsa, benden sana tavsiye, çok uzaklara gitme, yakın tarihimize bak. Millet iradesinin, nasıl bir sel olduğunu, nasıl önünde hiçbir engelin utunamadığını, açıkça görürsün. Sayın Erdoğan, günü geldiğinde, Türkiye’yi kimin yöneteceğine sen değil, milletimiz karar verecek. O karar verildiğinde, sen de, aynı senden öncekiler gibi, yapılması gerekeni yapacak, ve elinde çiçeklerle iktidarı devredip, senden sonra gelene, görevinde başarılar dileyeceksin. Bu kadar basit. Bunu böyle bil, aklını başına al."

KURBAN BAYRAMI İÇİN TAVSİYE

"Biliyorsunuz, mübarek Kurban Bayramı yaklaşıyor. Her yıl, kurban ibadetimiz dolayısıyla ülkemizde, yaklaşık 900 bin büyükbaş, 3 milyona yakın da, küçükbaş hayvan kesiliyor. Yani aslında, ülkemizde bir yıl içinde kesilen, toplam küçükbaş hayvanın yarısı, büyükbaş hayvanın da dörtte biri, kurban için kesiliyor. Böylece, yaklaşık 325 bin ton karkas et, tüketime sunulmuş oluyor.  Bu ne demek biliyor musunuz? Toplam yıllık et tüketimimizin, yaklaşık dörtte biri, kurban ibadetimiz üzerinden sağlanıyor demek. Yani, yaklaşık 25 milyon vatandaşımız, kurban eti dışında, et tüketemiyor demek. Nitekim, ilçe ziyaretlerimizde vatandaşlarımızla dertleşirken,  “Ayda kaç kilo et alıyorsunuz?” diye sorduğumda, sıklıkla aldığım cevap, “kurbandan kurbana” oluyor.

Türkiye artık maalesef, kasaptan, 5 liralık kıyma, yarım kilo çorbalık tavuk kırpıntısı alınan bir ülke haline geldi. İşte size, Ak Parti iktidarının, dahiyane politikaları ve üstün liyakatli bakanları ile, milletimize ve besicilerimize reva gördüğü tablo. Tablonun vahametine bakar mısınız? Ayıptır, günahtır. İşte o nedenle, tam da bu hazin tablodan yola çıkarak, Kurban Bayramı’na özel bazı önerilerimiz var. Bu bağlamda, ilk olarak, Et ve Süt Kurumu’na seslenmek istiyorum; Hem büyükbaş, hem de küçükbaşlar için, Kurban Bayramı dönemine özel,  “karkas kesim referans fiyatı” ilan edin. Bu fiyattan, üreticinin elinde kalan hayvanları, satın alacağınızı taahhüt edin. Yapabilirseniz peşin ödeyin, yok yapamazsanız, yüzde 25 avans ödeyin. 

Kalanı için de, aylık bazda bir ödeme planı oluşturun. İkinci çağrım ise, başta Millet İttifakı belediyeleri olmak üzere, tüm Büyükşehir ve İl Belediyelerine: Şehrinizde misafir ettiğiniz besicilere, ve hayvanlara gereken konforu sağlayın. Kaba ve karma yem yardımı yapın. Besicilerden alınan ücretleri ve sağlanan gelirleri, asgari seviyede tutun. Et ve Süt Kurumu devreye girmezse, siz devreye girin, ve elde kalan hayvanları satın alın. İhtiyaç sahiplerine ve gıda yardımı yaptığınız vatandaşlarımıza, buradan üretilecek etleri, taze ya da işlenmiş olarak dağıtın. Bu, hem zorluk çeken vatandaşlarımız için, önemli bir hizmet olur,  hem de, yüzbinlerce vatandaşımızın, ekmek yediği bir sektöre, can suyu olur.

Sağduyu sahibi tüm Belediye Başkanlarımızın, bu çağrımıza destek vereceklerine, ve mübarek kurban bayramında, milletimiz için böyle hayırlı bir adımı, hep birlikte atacağımıza, yürekten inanıyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener iyi parti kurban bayramı