Meral Akşener: Cumhurbaşkanı adayı olmayı çok isterim

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı adayı olmayı çok isterim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, herkes gibi cumhurbaşkanı adayı olmak isteyebileceğini belirterek "Millet İttifakı'nın karşılıklı konuşacağı bir konu. Türkiye'nin geleceği ile oynamayacağım." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak Halk TV'de Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

2023 SEÇİMİ

Türkiye'nin nefes almasına ihtiyacı var. Elbette aday olmayı çok isterim herkes gibi. Ama daha çok zaman var. Millet İttifakı'nın karşılıklı konuşacağı bir konu. Cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye'nin geleceği ile oynamayacağım.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI 

Bir kere seçim yok. Seçim döneminde ne olacağını bilmiyoruz. Doğmamış çocuğa don biçmek doğru değil. Herkes ister böyle şerefli bir mekanda olmak ister.

'ABDULLAH GÜL' TARTIŞMASI

Sayın Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanlığı adayı sürecinde herhangi bir itiraz konumunda olmadım. Sayın Gül'ün tüm siyasi partiler tarafından desteklenmesine dair bir teklif geldi. Ben CHP'nin kendi adayını çıkarması gerektiğini düşündüm. İkinci turda zaten ortaklaşılırdı. en burada öncelik değildim. Sayın Gül benim arkadaşım. Olumsuz bir görüşüm yok. Sayın Erdoğan'ın yenilmez armada olduğu zamanlarda nasıl adımlar atacağının iyi hesaplanması gerektiğini düşündüm. Gördüğüm şey şu oldu: Sayın Gül'ü isteyen sol liberal diyebileceğimiz bir dostlar grubu var. Ben sayın Kılıçdaroğlu'ndan 15 milletvekili ödünç istedim. Kendileri de uygun gördüler. Ben o arkadaşları zor durumda bırakmamak için onların imzasıyla değil 100 bin imzayla aday oldum.

BAHÇELİ'NİN 'EVİNE DÖN' ÇAĞRISI

Sayın Bahçeli ve Erdoğan birbirlerine hakaretler ediyorlardı.  Sonra yan yana gelmekle de kalmadılar etle tırnak oldular. Bunlara sayın Perinçek de katıldı. Perinçek'in siyasi hayatını bir düşünün. Şimdi geçmişi bir kalemde silip el sıkışınca seçmenlerimiz diyor ki,'herkes her şeyi yapabilir. Meral Akşener her şeyi yapamaz. Hiçbir şart benim mansıp uğruna bir sistemin içinde yer almama neden olamaz. Bakınız ben AK Parti'nin kurucularındanım, ayrıldım. O gün hiçbir gazeteci bana niye ayrıldığımı sormadı. 2015'te sayın Davutoğlu, Erdoğan'ın bilgisi dahilinde bana başbakan yardımcılığı teklif etti. Ben onu reddettim. Ben bugün milletvekili değilim, sadece İYİ Parti Genel başkanıyım. Benim evim bile basıldı. PKK'lı dendi, FETÖ'cü dendi. Biz bugünkü rejime partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi diyoruz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Meral Akşener