Memur ve memur emeklisinin beklediği '3600 ek gösterge' çalışmalarıyla ilgili flaş detay! Canlı yayında açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Zam

Milyonlarca memur ve memur emeklisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin bugün yapacağı açıklamaya kilitlendi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya Memur ve memur emeklisini ilgilendiren '3600 ek gösterge' çalışmalarındaki dikkat çeken detayı canlı yayında tek tek anlattı.

3600 ek gösterge ile ilgili memur ve emeklilerin uzun süredir beklediği gün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası ek gösterge çalışmasını kamuoyuna detayları ile duyuracak. Erdoğan'ın açıklaması ile '3600 ek gösterge düzenlemesinden kimler yararlanacak?' 'Ek gösterge ile emekli maaşı ve ikramiyeleri ne kadar artacak?' soruları da yanıt bulmuş olacak.  Kamu görevlilerinin tamamına 500-600 gösterge verilmesi bekleniyor. Emekli maaşı ve emekli ikramiyeleri de büyük oranda artacak.

CANLI YAYINDA TEK TEK ANLATTI

Konuyla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, 3600 ek gösterge çalışmalarına ilişkin detayları Haber Global canlı yayınında açıkladı.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Özgür Kaya açıklamasında "4 meslek grubu, öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri ek gösterge kapsamında çalışmaları tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Ve bu akşam belli olacak" ifadelerini kullandı. 

MAAŞLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Kaya 2008 öncesi ve sonrası olarak değerlendirmenin daha doğru olacağını belirterek "Örneğin polis memuru 9.700 lira civarında bir ücret alıyorsa bunun üzerine yüzde 20 civarında bir artış meydana gelecek. Bu ne anlama gelir? Bu yasalaştıktan sonra polis memurunun 11 bin 600 seviyesinde maaşı olacak. Bir de emekliler var. Burada da aynı oranda artışlar söz konusu olacak. Yüzde 20 ile 25 oranı neden dersek? Kademe ve değerlendirmeler etki edecek. Yüzde 20'nin altında bir artış yaşanmayacak" dedi.

EMEKLİLER İKRAMİYE FARKI ALACAK MI?

Kaya sözlerine sözlerine şöyle devam etti:

Bu 4 grupta emekli olan memurlar geriye yönelik fark alamayacaklar. Sadece 3600'dan gelen farkı alacaklar. Yani ikramiye farkı alamayacak.

Öte yandan idari hizmetlerde çalışan memurların maaşlarına da değinen Kaya "Sendikaların hükümete taleplerini ileten ve sendikalı olmayan idari hizmetlerde olan memurlarımız var. Onlar da bu çalışma içerisinde 500-600 lira arasında fark alacak" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

memur emeklisi 3600 ek gösterge cumhurbaşkanı erdoğan Emekli emekli ikramiyesi zam