Adalet Birlik Partisi Başkanı İrfan Uzun: Türkiye'yi kadınlar için en iyi ülke haline getireceğiz

14 Mayıs Seçimleri 2023 Seçimleri
Adalet Birlik Partisi Başkanı İrfan Uzun: Türkiye'yi kadınlar için en iyi ülke haline getireceğiz

Adalet Birlik Partisi Başkanı İrfan Uzun, TRT'de propaganda konuşması yaptı. Uzun, "Türkiye'yi kadınlar için en iyi ülke haline getireceğiz" dedi.

Adalet Birlik Partisi Başkanı İrfan Uzun, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, vatandaşların desteğini istedi.

Partisinin projelerini anlatan Uzun, Türkiye'yi kadınlar için en iyi ülke haline getireceklerini, erkeklerle eşit fırsatlara sahip olmalarını istediklerini söyledi.

Büyük şirketlerin yönetim kurullarında en az yüzde 40 kadın olması gerektiğini ifade eden Uzun, şunları kaydetti.

"Ülkemizin geleceğinin ve kültürünün yapacaklarımız açısından çok büyük etkileri olacaktır. Yıllık izinler, evlendiğinizde 15 gün balayı izniniz olacak. 8 hafta ücretli izin kullanabileceksin. 17 gün resmi bayram tatili, Aralık ayında 13. maaş devlet tarafından Hazineden her vatandaşa eşit olarak, en yüksek devlet memuru maaşı aylığı üzerinden verilecek. Haftada 36 saat çalışma yapılacak ve işten çıkış saati 16.00 olacak. Haftalık tatil günlerini cuma, cumartesi ve pazar olarak düzenleyeceğiz."

Uzun, merkezi sınav sistemini kaldırmayı planladıklarını kaydetti.

İrfan Uzun, "Geldiğimizde özel okulların tamamını yasayla devlet okuluna çevireceğiz. Eğitimi ticaret olmaktan çıkartacağız. Devlet okullarını özel okulların üzerinde eğitim veren kurumlar haline getireceğiz. Vereceğimiz eğitim çocuklarımızın ne istediği ve gelecekten beklentileri üzerine kurgulanacak." dedi.

Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını, kiracının mal sahibine yüzde 10 vergi kesintisi yapılarak ödenmesi gerektiğini belirten Uzun, şunları kaydetti:

"Kirayı ödemeyen kiracılar için sigorta acenteleri üzerinden kira sigortası yapılacak. Her mal sahibi binasının sigortasını yapmak zorunda kalacak ve yerel acenteler tarafından otokontrol yapılacak. Kiraların belirlenmesi metrekare üzerinden otomatik e-Devletten belirlenecek. Kira artışı e-Devlet tarafından ve devlet tarafından belirlenecek."

Kaynak: AA

2023 seçimleri 14 Mayıs seçimleri irfan uzun