Mehmet Sevigen Haber Global'e konuştu: Kemal bey çıkıp özür dileyecek

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri

CHP'nin partiden ihraç edilenlere dönüş yolu açtığı 100. yılı affı tartışmaları beraberinde getirdi. CHP'li bazı önemli isimler af kararına karşı çıkarken, partiden ihraç edilenler ise özür bekliyor. Eski CHP'li vekil Mehmet Sevigen, parti tüzüğünde zaten olan bir uygulamanın tekrar gündeme getirdi.

Partiye dönüş için başvuracağını söyleyen Sevigen, CHP yönetiminin haksız yere partiden ihraç
ettiği isimlerden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Sevigen, “Özür dileyecekler kardeşim. Birinci şartı bu. Kemal bey çıkacak diyecek
ki ben bütün arkadaşlarımdan, haksız yere ihraç ettiğim arkadaşlarımdan özür
diliyorum diyecek. Biz de sonra düşüneceğiz.” diye konuştu.

DEVA Partisi ile yapılan gizli görüşmeye de değinen Sevigen, “daha önce 40 vekil verdiler, şimdi de belediye başkanlığı satacaklar” dedi.

Sevigen açıklamasında “DEVA partisine güven olmaz. Kemal beye de güven olmadı. İlçe başkanlıkları milletvekilleri verdi 40 tane. Şimdi DEVA Partisi ilçe başkanlarıyla görüşüyor. Ali Babacan zehir zemberek açıklama yapıyor. Şimdi onlara belediye başkanlığı satacak, pazarlayacak. Çok enterasan bir şey Kemal beyi gerçekten durduramıyoruz. Ayak oyunları noktasında Kemal bey siyasi literatüre girecek bir konumda." ifadelerini kullandı.

MEHMET SEVİGEN KİMDİR?

Mehmet Sevigen, 4 Temmuz 1954'te Malatya Arapkir'de doğdu. Babasının adı Mevlüt, annesinin adı Fatma'dır. İş Adamı; Vefa Lisesi'ni bitirdi. Amatör ve profesyonel olarak futbol oynadı.

19, 20 ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 52. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 22. Dönem'de Küba Dostluk Grubu Üyesi ve 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Mehmet Sevigen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

Kaynak: Haber Global TV