Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten 14 Haziran öncesi için gram altın tahmini: 1500 lira...

Ekonomi haberleri çeyrek altın Altın yorumları Gram altın ONS altın

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, gram altın ve dolarla ilgili Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu. Yıldırımtürk'ün 14 Haziran'dan önce olabileceğini öngördüğü gram altın fiyatı dikkat çekti.

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Haber Global Muhabiri Gizem Bilen'in sorularını yanıtladı. Yıldırımtürk, gram altın ve dolara dair beklentileri yorumladı, zirve tahminini açıkladı.

Yıldırımtürk, "Geçtiğimiz günlerde altın yükselmiş sayılmaz. Bence 13-14 Nisan tarihinde dövizde 22.70 olduğunda gram altın 1500 lirayı bulmuştu. Yeni rekor değil, o rekora doğru gidiyoruz. Şu andaki yükseliş Sayın Mehmet Şimşek'in açıklamaları sonrası kurdaki baskının kalkmasıyla dolar/TL'nin yükselişiyle yaşanan bir yükseliş. Beklentiler 23 TL'ye kadar yükselmesi yönünde. Şu anda 100 dolar daha aşağıda ons altın. 2075 doları görmüştük. 14 Haziran'daki FED toplantısına kadar 1945-95 dolarda hareket edecek gibi görüyor." dedi.

GRAM ALTINDA 1500 LİRA İÇİN TARİH VERDİ

Yıldırımtürk, gram altında 1500 lira seviyesinin üstü için şu açıklamalarda bulundu:

"Biz içerideki fiyatı ayında 14'ünden önce bile 1500 lira olarak görebiliriz gram altında. ABD Merkez Bankası kaynaklı altın üzerindeki faiz baskısı da kalkmış olacak. Faiz artırımlarına rağmen önlenemeyen enflasyon da altını güvenli liman olarak fiyatlayacak. Ukrayna-Rusya savaşı jeopolitik gerginliğin yanına yeni cepheler de açılıyor. 2150 ve sene sonuna doğru, resesyon endişesiyle, faiz indirimleriyle 2350 dolarlara kadar geleceğiz diye düşünüyorum. Dolar TL 23'te kalacak mı aşacak mı önü söylememiz mümkün değil. Kısa zamanda gram altında 1500 lirayı görebiliriz diyoruz. Yılbaşından beri enflasyondaki düşüşe inanmadığı için vatandaş TL'yi korumak amaçlı fiziki altın alımlarına devam ediyordu, şu anda da devam ediyor."

Kaynak: Haber Global TV

altın fiyatları Altın yatırım zamanı altın altın haberleri altın yatırımı altın ne kadar gram altın çeyrek altın Mehmet Ali Yıldırımtürk